120 dollar voor een android 4.0 tablet

De lijn tussen top tablets en budget tablets wordt steeds dunner

Liliputing meldde dat er inmiddels een android 4.0 tablet is te pre-orderen in de USA. De tablet kost maar 120 dollar. Uiteraard heeft de tablet niet de beste specificaties, maar in ieder geval genoeg in huis om android 4.0 te draaien. De tablet heet Ainol Novo7 Paladin.  De tablet is voorzien van 1 GHz JZ4770 Xburst MIPS processor, Vivante GC860 graphics processor met ondersteuning voor 1080p HD video playback, een display met een (lage) resolutie 600X480 capacitive  5-point multitouch, 512MB of RAM, 8GB opslag, microSD card slot.

Het belangrijkste is dat hij ook de android market ondersteunt. hiermee is de lijn dus dunner geworden dan ooit. Ik bedoel in theorie kan je hetzelfde met deze 120 dollar tablet als met een tablet van 500 euro. Uiteraard is er wel een kwaliteitsverschil, maar toch denk ik dat een aantal mensen eerder een goedkope tablet zullen kopen dan 500 dollar uit te geven aan een ‘hebbeding’ (uiteraard ben ik het zelf niet eens met dit woord).

[ad]

De Toekomst van android

Zoals ik eens eerder had besproken, ben ik zeer benieuwd wat de grote merken hier tegen over gaan zetten. Ik vraag mij dan ook weleens hardop af of dit niet de ondergang van android kan worden. Waarom zouden grote bedrijven nog investeren in tablet met android als de budgetbedrijven veel klanten van hun af gaan snoepen?

Als ik vervolgens verder afdwaal, kom ik opeens uit bij Windows 8. Ik zie ineens toch kansen voor Microsoft. Als Microsoft het voor elkaar krijgt om windows 8 tablets voor een scherpe prijs op de markt te zetten. Staat het precies tussen android en iOS in. Ik voorzie toch wel dat Microsoft de tabletmarkt door elkaar kan schudden. De uitkomst:

android voor budget tablets, Apple voor de eigenzinnige en Microsoft voor de meanstream. En dan zijn we weer terug waar we altijd zijn geweest.

Labels:,

Laat een reactie achter