Amazon in 2012 in Nederland?

Amazon gaat een webwinkel openen in Nederland

We hebben al vaker de geruchten gehoord dat Amazon.nl ook daadwerkelijk in Nederland actief word. Momenteel als je naar amazon.nl surft, wordt je doorgelinkt naar amazon.co.uk. Volgens bronnen van de Financiële telegraaf zou men bij Amazon bezig zijn met het bouwen van een Nederlandse webwinkel. Ze zijn in gesprek met Nederlandse retailers, maar ook Duitse. Amazon.nl zou voor de zomer 2012 actief moeten zijn in Nederland.

Wat betekend dit voor u?

Kort gezegd dat we een ‘bol.com concurrent’ er bij krijgen. Amazon bied ondere andere vele ebooks, maar ook games, , films en elektronica. Dit laatste zou trouwens betekenen dat de enorm gewilde Kindle Fire ook naar Nederland zou komen. Ik zelf heb geen hoge pet op van de Kindle Fire, maar de verkoopcijfers van deze zeer scherp geprijsde Amazon tablet liegen er niet om. Als dit betekend dat de  online App Store van Amazon ook in Nederland beschikbaar word, dan krijgt de android market ook in Nederland een concurrent. Het komt regelmatig voor dat de apps die in de android market geld kosten, gratis in de Amazon App store staan. Kortom weer iets om in de gaten te houden.

[ad]

Laat een reactie achter