Welke apps gebruik ik het meeste op de iPad? Top 6

Hier mijn top 6 dagelijks gebruikte apps voor de iPad

Het einde van het jaar is altijd de periode van de ‘lijstjes’. Ik besloot om ook maar een lijstje te maken. Echter wil ik geen standaard lijstje maken met daarop populairste apps van 2011. Iedereen weet inmiddels wel dat de app van NU.nl, Uitzending Gemist, Facebook, Flipboard en ga zo maar door de populairste apps zijn. Ik wil mijn top 6 apps voor de ipad met jullie delen die ik naast alle populaire apps eigenlijk dagelijks gebruik.  Ik weet zeker dat deze apps ook in 2012 nog mee gaan.  In willekeurig volgorde, hier zijn ze:

Read it Later

Er zijn verschillende soorten apps die er voor zorgen dat je iets ‘later’ kan lezen. Ik zelf werk met Read it Later (Free). Deze app werkt voor mij het beste. Hij is in heel veel andere apps geintergreed (zoasl twitter en MobileRSS) waardoor ik makkelijk alles aan mijn readlist kan toevoegen. Voor mijn website werk ik het meeste op mijn laptop, maar het lezen doe ik vaak op de iPad. Als ik op mijn iPad dus ergens iets interessants lees, sla ik het op in mijn Read it Later list en vervolgens kan ik die via Google Chrome op mijn laptop heel makkelijk teruglezen en verwerken. De app is gratis en er is een betaalde versie, echter is de gratis versie ruimvoldoende om mee te werken.

[box] klik hier om Read it Later Free te downloaden voor de iPad [/box]

 

MobileRSS

Dit is voor mij de app waar mee ik lekker onderuit zak in de bank. Ik heb al mijn nieuwsfeeds in de reader geladen (onder andere mijn Google reader) en ik ga lekker lezen en selecteren. Wat ik interessant vind voor mijn website drop ik via deze app in mijn Read it Later lijst en kan ik later verwerken op mijn laptop. Of als ik iets grappigs zie voor op facebook of twitter kan je dit ook direct delen. Deze app is ook gratis.

[box] klik hier om MobileRSS free te downloaden voor de iPad [/box]

 

Onderweg

Iedere dag voordat ik de deur uit ga, check ik even snel deze app. De Onderweg app is ideaal. Je kan in een lijst zien waar de file of controles zijn, maar ook op de kaart. Waarom ik hem helemaal super vind is, je kan je eigen routes invoeren en in 1 oogslag zien of je vertraging hebt op jouw route.  De app is gratis en daarom zeker de moeite waard om te checken.

[box] klik hier om Onderweg te downloaden voor de iPad [/box]

 

Rabobank bankieren

Dit is uiteraard wel een van de populairste apps die er momenteel zijn, maar deze app gebruik ik echt dagelijks dus deze mocht niet ontbreken. Met de nieuwe update kan je snel jouw saldo checken zonder in te loggen. Ideaal om even snel te kijken of er iets gestort is. Het enige wat ik hier echt mis. is het adressenboek van mijn internetbankieren en wat kleine bugsfixs. Deze apps is gratis.

[box] klik hier om Rabobank Bankieren te downloaden voor de iPad [/box]

Skitch

Ik heb hier al eerder over geschreven. Voor mij een van de meeste handige apps van 2011. Even snel een foto bewerken met een pijltje of een tekstblok. Ideaal om iets duidelijk te maken op een foto. Bekijk mijn review hier. De app is gratis en is samenwerking met Evernote, dat is een app die je als goed is al op de iPad hebt staan.

[box] klik hier om Skitch te downloaden voor de iPad [/box]

Bumba

Misschien een vreemde eend in dit rijtje, maar deze app gebruik ik dagelijks als entertainment voor mijn dochter. Als je even snel iets moet doen of jouw kind even rustig op de bank wil laten zitten.  Start de Bumba app op en je weet zeker dat ze minimaal 10 minuten zoet is. Daarnaast is de app leerzaam en zit hij heel leuk in elkaar. De app kost 2,99 euro maar dat geld is hij zeker waard.

[box] klik hier om Bumba te downloaden voor de iPad [/box]

De game van het jaar 2011 voor de iPad

Oke, vooruit ik zal ook een ‘beste van 2011….’  award uitdelen. Ik vind de TinTin game voor de iPad de beste game van 2011.  Het is een mooie game, die je helemaal mee trekt in het Kuifje verhaal. Grafisch en de gameplay is geniaal en ik denk het beste wat er tot nu toe uit de iPad is gehaald. De prijs van deze game is momenteel maar 79 cent en iedere cent is hij het waard.

[box] klik hier om TinTin te downloaden voor de iPad [/box]

Labels:,

Laat een reactie achter