De hipste tablet van dit moment

Brigitte vroeg aan ons wat de hipste tablet van dit moment was. Uiteraard konden we niet anders zeggen dan dat dit de Asus Transformer Prime is. Hip is natuurlijk iets wat persoonlijk is en niet voor iedereen hetzelfde. Echter als we kijken wie de hype gestart is, dan komen we toch weer bij de iPad 2 uit. Kortom lees ons onderstaande advies even door.

De vraag van Brigitte

[box]

Sinds kort heb ben ik erg geïnteresserd naar tablets, en overweeg ik er serieus een aan te schaffen. Maar welke? Wij zijn er helemaal niet mee bekend, maar ik wil toch wel een beetje meegaan in deze wereld. Ook omdat we 2 kinderen hebben van 7 en 8, zij moeten toch ook feeling krijgen met de wereld van Android en Apps. Echt, ik weet nu nog niet echt wat het allemaal is.

 

Hij zal in het gezin redelijk vaak gebruikt worden. Voornamlijk voor de kinderen om spelletjes te spelen. En voor mijzelf ’s avonds lekker op de bank.

 

Echte wensen heb ik niet, het moet vooral leuk zijn, we zijn nog echte beginners. Hij moet er wel een beetje “hip” uit zien.

Nu heb ik vernomen dat vanaf dit weekend de nieuwe Asus Prime verkrijgbaar is. Deze lijkt mee echt heel gaaf. Maar is dit wat voor ons, of is het toch allemaal een beetje teveel wanneer er ook kinderen op mogen spelen. Hij is namelijk wel ultradun, en superlicht.

[/box]

Ons Advies

[box]

Beste Brigite,

 

Als je een tablet wilt kopen die het beste tablet gevoel geeft en de koploper is ten opzichte van alle andere tablets is dat natuurlijk de iPad 2.  Ik denk dat deze ook het beste bij jullie gezin past en ik zal uitleggen waarom. Qua design en hip-factor is de iPad 2 natuurlijk de trendzetter. Apple heeft het allemaal ‘verzonnen’ en daarom wil iedere andere tablet op hem lijken. Qua gebruiksvriendelijkheid en gemak zal de iPad 2 ook het beste uit de verf komen. Gewoon icoontjes, alles via itunes en duidelijke overzichten en instellingen.  Wat is het nadeel dan aan de iPad 2 ten opzichten van de android tablets? Dat sommige games en apps wat duurder zijn dan bij android….maar daar in tegen werkt het betalingssysteem wel 10x beter dan bij android (via itunes tegoed of creditcard)

 

Maar ik lees in uw wensen niet over Apple, dus mogelijk wilt u sowieso geen iPad. Dan zou mijn keuze inderdaad de Asus Transformer Prime zijn. Het hipst en mooist, de beste papieren alleen wel wat duur. Hij zal 599 euro gaan kosten (32gb met dock) en het is niet bekend wanneer er nog goedkopere versies komen. Door de nieuwe specificaties zal de game ervaring voor uw kinderen echt optimaal zijn.  Echter moet u zich wel afvragen of uw kinderen al de verantwoording van 600 euro op hun schot kunnen hebben, het is een hoop geld namelijk.

 

Mijn goedkopere alternatief zou dan toch de ASus eee Pad Transformer zijn. Die is rond de 333 euro en de voorganger van de Prime. Dus prima, maar niet het hipst en nieuwst…

[/box]

Labels:

Trackback van jouw site.

Reacties (2)

 • Avatar

  Harold

  |

  Wat een lulverhaal zeg. Als U een advies geeft doe het dan goed. Alsof de Prime geen icoontjes heeft en betaling van apps gaan ook gewoon via je creditcard, dus hoezo 10x beter??. Muziek, films etc. gaan via het omslachtige I-tunes. De Prime heeft een dock met meer aansluitingen en een langere accuduur, een beter scherm, de nieuwe Tegra-3 chip.
  De Ipad heeft geen flash en zo kan ik nog wel doorgaan.

  Reply

  • Avatar

   Digimind

   |

   Beste harold..

   Bedankt voor de positieve reedback..
   Maar met gewoon icoontjes bedoel ik.. De standaard app icoontjes
   Is het niet android waarbij je alle widgets in kan stellen?
   Voor mij is dat ideaal, maar ik weet dat ‘beginners’ dit als choas kunnen ervaren, vandaar..

   Oke 10x is misschien wat overdreven, maar een itunescard werkt echt prima voor mensen die geen creditcard hebben of beginners zijn..

   Qua specs is de Prime zeker beter, maar we hadden het hier niet over de beste, maar de hipste……

   Reply

Laat een reactie achter