RTL Nieuws 365 App is te dowloaden

De RTL Nieuws 365 app voor de iPad is vanaf vandaag beschikbaar

Er is een ware hype om deze app ontstaan, maar goed met reclame op 4 televisiezenders is dat ook makkelijk te creëren. Ik heb dus de app direct gedownload en geprobeerd, mede omdat hij toch gratis is. Ik moet zeggen dat ik aangenaam ben verrast. De apps is snel, heel snel. Soms zelfs te snel, want als ik met mijn vinger een headline aan tik, springt hij er al naar toe, onbedoeld. RTL wil met deze app 24 uur per dag het nieuws brengen. Zij hebben dit netjes verdeeld in herkenbare categorieën, zodat ze voor iedereen herkenbaar zijn (headlines, sport en Boulevard). Daarnaast hebben zij een dagelijks magazine, wat ik als lifestyle magazine wil bestempelen.

[ad]

[box type=”download”] Klik hier om de RTL Nieuws 365 app gratis te downloaden in de app store[/box]

Quick Review

Aan de linkerzijde is een menubalk te vinden met categorieën. Heel klein links naast de categorie staat hoeveel tabbladen de categorie bevat, dit is door middel van witte stipjes aangegeven. je kan door naar links en rechts te scrollen bladeren in deze tabbladen Op de beginpagina zie je de headlines en het laaste nieuws.  Wat ook handig is in de menubalk aan de linkerzijde is onderaan het weer, files en beursstanden, daaronder zit de refreshknop om snel alles te refreshen. Boven het weer-icoontje zit een icoontje video. Hier kan je alle video en uitzendingenn terugkijken. Ook als er iets live wordt uitgezonden kan je dat hier vinden. Dit werkt snel, ik heb wel een paar keer een ‘afsluiter’ gehad bij video’s. Hiermee bedoel ik dat de app ineens afsluit en vervolgens moet je hem weer opnieuw opstarten. Ditzelfde geld voor beursstanden, hier heb ik ook een paar keer gehad dat hij eruit ‘vloog’.

Het magazine is iets wat men nog zal moeten verfijnen. Ik ziet niet in wat hier de meerwaarde van is. Ik bedoel iedereen heeft zijn eigen favoriete tijdschriften en magazines en waarom zou ik dan ook nog eens iedere dag dit gaan lezen. Dat mogen zij eruit halen wat mij betreft. Je kan in de app dus naar links en rechts scrollen tussen de tabbladen, maar je kan ook naar beneden scrollen. Wil je terug naar je beginscherm, dan kan je met twee vingers naar benedenscrollen, waardoor hij weer terugspringt naar het beginscherm. Dit laatste is mij ook al een paar keer onbedoeld overkomen en dat is vrij irritant als je net wat zit te lezen.

Het is tevens mogelijk om een reactie bij een artikel te plaatsen. Hiervoor moet je wel inloggen met je facebookaccount. En uiteraard kan je de artikelen delen op facebook of twitter.

ps: dit jaar is een schrikkeljaar, dus we missen 1 dag nieuws dit jaar, houd daar rekening mee 🙂

Conclusie

Al met al wel een van de betere nieuws apps die ik heb gezien op de iPad, maar de besturing en gevoeligheid bij aanraking mag zeker aangewerkt worden, het magazine mag er uitgehaald worden van mij en een bugfix zodat hij minder vaak  ‘er uit klapt’. Ik ga deze app zeker wel gebruiken met name voor liveverslagen denk ik, maar ook om even snel het laatste nieuws te checken. De score: 4 tabletjes! 

 

 

 

Labels:,

Trackback van jouw site.

Reacties (1)

  • Avatar

    Nol

    |

    4 tabletjes zijn zeker op zijn plaats, mooie app hoor. Er komen voldoende onderwerpen in beeld zodat er voor iedereen genoeg te lezen en te zien is. Mij viel op dat vooral de aanraking bij advertenties erg gevoelig is, toeval ? Is deze app ook op android beschikbaar ?

    Reply

Laat een reactie achter