Wordt Windows Phone de nieuwe hype?

Het gaat er steeds meer op lijken dat Microsoft aan een goede inhaalrace is begonnen

Ik weet dat er veel mensen skeptisch zijn tegen over Windows Phone 7 van Microsoft, maar eigenlijk liegen de huidige cijfers er niet om. Microsoft is bezig met een inhaalrace. Echter is de vraag of dit tijdelijk is en tot hoever de race doorloopt. Ik heb zelf het vermoeden dat het toch zeker wel een concurrent gaat worden van android en iOS. Ik denk dit omdat iedereen altijd nieuwsgierig is naar het onbekende en altijd op zoek is naar iets nieuws. Windows Phone voldoet aan deze twee behoeften. Nokia maakt enorm veel reclame voor hun nieuwe Lumia lijn en dat werpt zijn vruchten af. Veel zien, doet kopen. Nokia zou zo’n 1,3 miljoen Lumia’s hebben verscheept. Dat is natuurlijk niets vergeleken met android, maar wel meer dan ooit. De consument koopt hem kennelijk dus wel (overigens betekend verscheept nog niet verkocht).

Hiernaast zie je nog een andere beweging op de mobiele markt. Op de Windows Phone Marketplace komen steeds meer apps en de snelheid waar mee zij er bij komen is ook steeds sneller. Momenteel zitten er nu zo’n 60.000 apps in de Marketplace. Ook dit is weer niets vergelijken met de cijfers van android, maar de stijgende lijn gaat steeds stijler omhoog. Daarnaast zien we ook dat er steeds meer Top 25 apps richting het platform van Microsoft gaan. Zo werd aangekondigd dat Instagram naar Windows Phone komt, maar ook apps zoals Wordfeud (komt 1 februari) en Skype komen er aan. Dit wil zeggen dat de grote jongens toch ook de potentie zien, anders zouden ze de moeite niet nemen lijkt mij.

Kortom Windows Phone is toch zeker een platform wat ik in de gaten ga houden, want naast deze feitjes lees ik toch ook veel positieve reacties van daadwerkelijke gebruikers. Men is dol van de interface. Uiteraard zijn er mensen die dit helemaal niets vinden en na 3 dagen hun Nokia op Marktplaats aanbieden, maar overall lees ik meer positiefs dan negatiefs. Kortom in de gaten houden, helemaal met Windows 8 in gedachte.

[ad]

Labels:

Trackback van jouw site.

Reacties (1)

 • Avatar

  thea

  |

  Ik ga het zeker in de gaten houden .Maar qua uiterlijk is de iphone of galaxy toch een stuk mooier.
  Ik wacht dus tot er een mooi model uitkomt

  Reply

Laat een reactie achter