Android 5.0 krijgt switch naar Windows 8

Android 5.0 zal een hotswitch voor windows 8 (desktop) krijgen

Volgens digitimes gaat android 5.0, codenaam Jelly bean, een schakeling krijgen waarmee je kan switchen naar een andere OS (lees windows 8). Dit zou je kunnen doen zonder dat het systeem opnieuw moet opstarten. Dit zou dan weleens de introductie van android naar de laptops en desktops kunnen zijn. Je zou dan bijvoorbeeld jouw android games kunnen spelen op je laptop, maar als je iets van software wil gebruiken switch je naar jouw Windows besturingssysteem en vervolgens kan je daar aan de slag. Dit alles zonder opnieuw opstarten. Voor mij klinkt dit als muziek in de oren. Als android dit zou kunnen optimaliseren dan zou je weleens ‘best of both worlds’  kunnen krijgen. Helaas is dit nog maar een gerucht en is er nog maar vrij weinig over bekend.

Een ander gerucht over Android Jelly bean 5.0 is dat het mogelijk nog in dit jaar op de markt komt. Dit blijft een rare move van Google, want android 4.0 zit nog maar op 1% van de android apparaten. Aan de andere kant als we kijken hoelang het uitrollen van de versie duurt, zou dat betekenen dat dit pas ergens in 2013 daadwerkelijk op de markt zou komen.

[ad]

bron: notebookitalia.it

Labels:

Trackback van jouw site.

Reacties (1)

  • Avatar

    arnoud

    |

    De games komen er toch ook voor Win8, dus waarom zou ik willen switchen naar Android. Doet me een beetje denken aan de nieuwsberichten dat de netbooks de doorbraak zouden worden voor linux als desktop. Ben benieuwd. Denk dat mensen (op wat nerds na) liever met 1 omgeving te maken hebben. Als Win8 het goed doet, ben ik bang dat ze het kunnen redden. Verprutsen ze het, dan zijn er wellicht mogelijkheden voor Android. Maar moeten ze wel wat doen aan de look en feel. Heb altijd het gevoel dat de designers de science-fiction interfaces uit de 90 willen namaken 😉

    Reply

Laat een reactie achter