Storify app voor de iPad

Storify bundelt jouw verhaal

Storify bestaat al een tijdje, ik zelf gebruik het niet, maar ik ken verschillende bloggers die het regelmatig gebruiken. Zij gebruiken het bijvoorbeeld om een chronologisch verhaal te maken van een actueel onderwerp in het nieuws. Bijvoorbeeld ‘Prins Friso’. In Storify kan je vanuit allerlei bronne op het internet een timeline maken waarin je zelf bepaald wat er in komt te staan en op welk volgorde. Je kan tweet uit twitter halen, facebook raadplegen, youtube video’s toevoegen, instagram foto’s, webpagina’s, links naar artikelen van bijvoorbeeld Nu.nl. Kortom je kan er zo’n compleet mogelijk verhaal van maken. Vervolgens kan je dit verhaal delen op Twitter of Facebook, maar je kan het ook droppen op jouw blogsite. Kortom superleuk om een keer mee te stoeien.

Storify heeft nu ook een app voor de iPad

De app is in ieder geval iets minder uitgebreid dan de website, want je hebt niet alle functies tot je beschikking. In de app zitten bijvoorbeeld alleen de voornaamste bronnen (twitter, facebook, instagram, youtube, flickr en gewoon het internet. Ik zelf zou hier voldoende aan hebben om een verhaal te maken, maar toch mis je wel een paar bronnen die je kan toevoegen. Daarnaast is het niet mogelijk om direct vanaf de iPad jouw verhaal op je website te droppen, je kan hem wel publiseren en delen op twitter of Facebook. Daarna zal je toch echt even achter een pc moeten duiken om hem op jouw blog te posten. Maargoed, ik vind de app zeker ruimvoldoende als je een verhaal wilt maken over bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd of een tvprogramma. Daarnaast kan je gratis met deze app knutselen.

[box] klik hier om Storify voor de iPad te downloaden (gratis){/box]

[ad]

Labels:,

Trackback van jouw site.

Reacties (1)

  • Tablet podcast 24: Storify en MWC 2012 | Digimind

    |

    […] samen met Nokia alvast een sneekpreview laten zien van Windows Phone 8. Verder bespreek ik de app Storify voor de iPad. Ik moest wat snel praten, want ik krijg niet meer dan 3 minuten van […]

    Reply

Laat een reactie achter