Nokia rijden 2.0 (video review)

De update van Nokia Rijden is onlangs uitgekomen

Ik had al eerder een review geschreven over Nokia Rijden, maar nu is de update uitgekomen en dat vraagt om een nieuwe review. Waarom? omdat er toch redelijk veel is veranderd en eigenlijk alleen maar positief. Om te beginnen is het nu dus mogelijk om geheel offline te navigeren. Je kan een kaart van een land naar keuze downloaden en instaleren, daarna kan je jouw navigatie op offline zetten en vervolgens zal de app alleen maar offline blijven. Het voordeel is natuurlijk dat je op deze wijze geen data verbruikt van jouw maandelijkse tegoed en in het buitenland is dit ook kosteloos. Er zitten twee nadelen aan en die zijn, dat je niet online kan zoeken naar een bepaald adres/object, hij zal dit alleen in de kaart doen die je hebt gedownload, hierdoor zou het lastiger kunnen worden om een bepaald object te vinden. Daarnaast worden de kaarten niet automatisch geupdate en als jij dit zelf ook niet doen, heb je kans dat je kaarten niet meer helemaal kloppen volgende de werkelijkheid. Nokia gaf ergens aan dat zij ongeveer 2 ‘a 3 keer per jaar de kaarten updaten, dit zal je dus zelf in de gaten moeten houden.

Naast deze belangrijke optie zijn er nog diversen aanpassingen gedaan in de instellingen. Je kan nu een snelheidlimiet instellen en bijvoorbeeld zelf bepalen wat jouw scherm toont bij navigatie, bijvoorbeeld hoe lang het nog duurt voordat je er bent, de aankomsttijd of de nog te rijden kilometers. Deze opties miste ik bij Nokia Rijden zeker, want daar kan je alleen maar zien hoeveel kilometers je nog moest.

Tot slot heeft men toegevoegd dat jouw meest recente navigatieroutes worden opgeslagen, zodat je niet opnieuw het hele adres in te tikken. Dit is handig, want de meeste mensen hebben rond de 10 adressen waar zij naar toe navigeren. Ik heb van de app ook nog een video review gemaakt. Zie de video hieronder.

Je kan Nokia rijden updaten door naar de Marketplace te gaan en bij nokia collecties Nokia Rijden te kiezen en vervolgens bijwerken en hij zal de update binnen halen.

[ad]

[ad]

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter