Opnieuw problemen nieuwe iPad 3

De problemen voor de nieuwe iPad 3 stapelen zich op

Na eerder bericht over problemen met onder andere de warmte, duiken er vandaag nog meer problemen op voor de iPad 3. Op diversen websites (zie bronnen) word gepost dat de iPad 3 slechte Wifi-verbinding heeft. Sommige mensen hadden heel zwak signaal op plekken waar zij met hun iPad 2 of ander iDevice gewoon prima signaal hadden. 1 gebruiker van de iPad 3 vertelt dat hij zit te tikken op zijn iPad 1, terwijl zijn iPad 3 naast hem ligt maar geen wifiverbinding heeft. Er zijn zelfs mensen waarbij de Wifi verbinding er constant ‘ uit klapt’ of hij het alleen doet als men hem heel dicht bij de router houdt.

De mensen die zo’n iPad hebben aangeschaft zijn toch flink teleurgesteld, er zijn er bij die hem zelfs terug gaan brengen. Eerder dit jaar had Asus ook Wifi issues met hun Transformer Prime. Asus heeft dit toen opgelost door diverse software updates toe te passen, maar ook met het aankondigen van nieuwe tablets, zoals de Transformer TF300 en Infinity. Er waren ook wat Wifi problemen bij de iPad 1, dit werd toen opgelost met een software update, hopelijk zal dit ook werken bij de iPad 3.

oplaad probleem

Ik heb al eerder gepost dat de oplaadtijd van de nieuwe iPad 3 lang was (7 uur), maar nu komt er helaas weer een andere ‘probleem’  naar voren. Als je de iPad 3 een flinke game speelt, laad hij niet op. Waar het op neer komt is dat de oplader minder stroom levert, dan dat er op dat moment  ‘uitgaat’. De 10W lader is niet opgewassen tegen het verbruik van stroom van de nieuwe iPad 3. Als je batterij op 100% zit is dit natuurlijk niet echt een probleem, want dan kan je wel even vooruit voordat jouw iPad leeg is, maar als je even lekker een game wilt spelen en je hebt niet zoveel batterijduur meer over, dan heb je kans dat je midden in je level jouw iPad neer moet leggen, omdat hij op is. Het is overigens niet alleen bij games, dit geld eigenlijk voor iedere app die de iPad flink aan het werk zet. De enige oplossing voor dit probleem is volgens mij een sterker oplader, die meer stroom kan bieden. Echter ben ik niet zeker of dit uberhaupt mogelijk is.

 

[ad]

bronnen: PCmag, PhoneArena 1 en 2

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter