Waarom zou ik een Asus Transformer Pad Infinity kopen?

De redenen waarom ik een Asus Transformer Infinity zou kopen

Ik krijg regelmatig de vraag van bezoekers welke tablet zij moeten kopen en zij vragen dan uiteraard altijd waarom. Ik merk dat er veel vraag is naar de Asus Infinity, maar mensen twijfelen nog. Misschien helpen mijn argumenten u om de tablet wel te kopen of juist niet.Ik wil beginnen met waarom ik hem zeker juist wel zou kopen, maar vooraf moet je wel al een belangrijke afweging maken, zeker in deze economische crisis. Uw budget is een hele belangrijke factor bij het aanschaffen van een tablet, dus ook  bij de Infinity. De Infinity is namelijk niet goedkoop. Hij is vanaf 619 euro te koop in Nederland, maar de versie die ik zou kopen, zou sowieso met keyboarddock zijn en dus 100 euro duurder, 719 euro.  Stel u dus altijd eerst de vraag hoeveel geld kan en wil ik er voor uitgeven. Een Infinty met keyboarddock zou in principe als vervanging van uw laptop kunnen dienen, dus die hoeft u dan niet meer te kopen, waardoor u misschien bereidt bent om het budget wat te vergroten. Maargoed, nu naar de redenen om deze tablet te kopen.

De Asus Infinity is momenteel “the best you can get”. Daar bedoel ik mee dat hij de beste specificaties heeft van de android tablets die er op dit moment te krijgen zijn. Daarnaast hebben zij goed gekeken naar waar het bij zijn voor ganger de Asus Transformer Prime, niet goed ging en daar hard aan gewerkt om dit op te lossen. Ik bedoel hiermee dat men heeft gezorgd dat er geen GPS en Wifi problemen meer zijn. Daarnaast hebben ze ook het design net weer wat strakker neergezet (minimaal verschil met de Prime, de achterzijde is van andere metaal en heeft een plastic strip voor betere ontvangst). Dus we kunnen nu met recht zeggen dat dit de beste tablet is die Asus tot nu toe heeft uitgebracht, daarnaast verwacht ik van Asus dit jaar geen android tablet meer, dus beter zal je niet krijgen dit jaar.

Het allergrootste argument om de Asus Infinity te kopen is het beeldscherm. Dit is een super IPS + Full HD scherm, wat het dichtstebij het retina beeldscherm van de nieuwe iPad komt. Maar dit is ook het beelscherm wat momenteel het best buiten te gebruiken is. De meeste tablets zijn in het zonlicht niet te gebruiken. De Infinity is ook nog steeds niet super, maar in ieder geval het best leesbaar in het daglicht.

Tot slot is nog een belangrijk argument dat Asus altijd snel met hun updates naar een nieuwe android versie zijn. De infinity komt met android 4.0, maar ik verwacht dat zij toch een van de eerste zullen zijn met de update naar android 4.1 ook voor de Infinity.

Asus Transformer InfinityDe conclusie is dus als jij design, een superscherp beeldscherm wat ook nog redelijk buiten te gebruiken is en de nieuwste software belangrijk vind in een tablet, dan is dit eigenlijk de tablet die je moet kopen uiteraard heb je dan wel al de keuze gemaakt dat je android wilt en niet iOS, want daar gaat deze post niet over. Voor mij zijn dit in ieder geval wel de meest belangrijke punten die ik van een tablet verwacht, naast snelheid en stabiliteit. Maar zoals gezegd heeft hij hier ook het beste wat je kan krijgen op dit moment.

Eigenlijk is dus het enige punt waarom ik hem niet zou kopen de prijs. Voor 719 euro krijg je er uiteraard wel een keyboarddock bij en 64gb opslag, maar het blijf gewoon een hoop geld. Als jij dat het niet waard vind raad ik je aan om naar een Samsung galaxy tab 2 10 inch kijken voor ongeveer de helft van het geld, maar dan zonder keyboarddock en veel minder Gb’s opslag.De goedkoopste Asus Transformer zou ik afraden, want daar is naar mijn mening gewoon te veel kwaliteitsverlies om de prijs naar beneden te krijgen.

De Asus Transformer Pad Infinity is momenteel in de pre-order te bestellen en zal geleverd worden bij de meeste winkels op 13 juli 2012.

Zie hier een overzicht waar je de Asus Transformer Pad Infinity 700 kan kopen:

[table id=55 /]

Labels:

Trackback van jouw site.

Reacties (1)

  • Avatar

    Carrie

    |

    Nog een belangrijk minpunt voor mij en DE reden waarom ik hem (nu) niet koop: er zit geen 3G op! En dat voor die 719 euro 🙁 Voor mij een must. Vraag me af of deze versie naar Nederland komt en wanneer…. en wat de prijs daar dan van wordt. Maar als daar nog eens 100 euro voor neergeteld moet worden, dan prijst ASUS zich helemaal uit de markt, vrees ik.

    Reply

Laat een reactie achter