Amazon.nl logo

Amazon.nl nog voor de kerst in de lucht?

Amazon.nl is in de maak

Eerder gingen de geruchten dat Amazone naar Nederland zou komen en dat het na de zomer zou worden, het gaat dus nog wat langer durenAmazon is een van de grootste online winkels voor elektronica, boeken, CD’s, DVD’s en ga zo nog maar even door. Als Amazon naar Nederland zou komen, dan zou bijvoorbeeld Bol.com en de Wehkamp er een enorme concurrent bij krijgen. Amazone.nl is in ieder geval in de maak en de telegraaf geeft aan de het mogelijk dit jaar nog gelanceerd zal gaan worden, nog voor de feestdagen. Ik ben geen strateeg op dat gebied, maar mij lijkt timing enorm belangrijk bij lancering van zo’n webwinkel. Ben je te laat voor de feestdagen of het is nog niet helemaal af en het werkt niet goed, dan sta je zeker met 2-0 achter bij bijvoorbeeld Bol.com, een van de bestbezochte webwinkels van Nederland.

Maar, waarom is dit ook interessant voor ons, tabletgebruikers? Nou, Amazon heeft een eigen tablet-lijn, die wij in Nederland niet kunnen krijgen. Deze tablets zijn nauwverbonden met Amazon, waardoor het nu nog niet interessant was voor Amazon om deze bij ons te lanceren. Echter als wij onze eigen Amazon.nl hebben natuurlijk wel. Met de Kindle Fire tablets kan je namelijk heel makkelijk aankopen doen op Amazon. In de webshop en in de app store. Die hebben ze namelijk ook, als het ware het alternatief voor de Play Store van Google, terwijl er wel dezelfde apps in staan overigens. Ik zal binnekort even een artikel schrijven over de tablets van Amazon die onlangs zijn gelanceerd…. deze gaan dus aantrekkelijk worden voor ons, maar de vraag is nog even wanneer.

Tot slot maakte Tweakers vorige week bekend dat de webwinkel Amazone.nl nog deze maand (september dus) in de lucht zou moeten zijn. We gaan het zien!

[ad]

amazon.nl

bron: De telegraaf

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter