ios6

iOS 6 vanaf 19 september beschikbaar

iOS 6 komt volgende week en nieuwe iTunes in oktober

Vandaag was natuurlijk het Apple event van het jaar. De iPhone 5 is geprestenteerd, maar ze hadden meer nieuws. Uiteraard iOS 6, maar ook een nieuwe iTunes 11…Helaas geen nieuwe Mini iPad vandaag, maar wel allerlei ander Apple nieuws. voor al het iPhone 5 nieuws verwijs ik door naar iPhoneclub. Zij hebben een duidelijke samenvatting en allerlei uitgebreid nieuws beschreven. Wat goed nieuws is ook voor de iPad gebruikers is dat volgende week iOS 6 beschikbaar zal zijn voor de nieuwe iPad en de iPad 2. Vanaf 19 september is de update gratis te downloaden. iOS 6 was al eerder gepresenteerd door Apple en daar is nu niets nieuws aan toegevoegd.

De voornaamste veranderingen in iOS 6 zijn de nieuwe kaarten, die nu in samenwerking zijn met TomTom in plaats van Googlemaps, tabblad synchroniseren met iCloud, Facebookintegratie, VIP’s in Mail, een ‘do not distrub’ knop, Passbook, geen standaard Youtube app meer en Facetime over 3g. Dit is een vogelvlucht, maar bekijk even de eerdere blogs van mij voor meer details. Ik ben het meest enthousiast over de nieuwe kaarten, die ook 3 kaarten ondersteunen zijn en Navigatie integratie. Die navigatie heb ik altijd gemist op mijn iphone. Daarnaast ben ik ook benieuwd naar Passbook. Dit zou een soort digitale portemonnee moeten worden waar je jouw pasjes en kortingskaarten in kan bewaren. Apple geeft aan dat er 200 dingen zijn veranderd in iOs 6 ten opzichte van iOs 5.

iOs 6

iTunes 11 in Oktober beschikbaar

Nog iets waar Apple gebruikers blij mee moeten zijn.  Zij hebben iTunes een compleet nieuw jasje gegeven, waardoor het navigeren beter zou moeten zijn in iTunes en de gebruikerservaring zou enorm verbeterd zijn. Voor veel mensen is iTunes werkelijk een plaag en kunnen zij er niet mee werken. Ik hoop dat Apple met deze verbeteringen toegankelijker wordt voor veel mensen, want iPad gebruikers zijn toch enigszins verplicht om het te gebruiken. Naast verbeteringen aan iTunes en de Store hebben ze ook elementen uit de software gehaald waaronder PING iets wat niemand gebruikt, maar wat veel mensen ook niet begrepen (lees me ouders). Hieronder enkele screenshots van hoe iTunes 11 eruit gaat zien. De exacte datum heeft Apple niet verteld maar het zal ergens eind oktober zijn dat de software te downloaden is voor Mac OS X en Windows.

[ad]

bron: Apple

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter