De nieuwe features van iOS 6

Apple onthulde vandaag iOS 6 met haar nieuwe features

Vanaf vandaag kunnen ontwikkelaars met iOS 6 aan de slag, de gebruikers moeten nog even wachten tot de herfst, dan zal iOS 6 gelanceerd worden. Hieronder geef ik kort weer wat de nieuwe mogelijkheden van iOS 6 zijn, zoals Siri, Maps, facebook integratie en facetime…..

Siri ook op de iPad

Siri is en blijft natuurlijk het paradepaardje van Apple. Op android is het al vaak geprobeerd na te maken, maar eigenlijk is er nog niets wat echt kan concurreren met Siri. Siri is een spraakgestuurde hulp die jouw helpt bij het zoeken van antwoorden. Tot nu toe was Siri alleen beschikbaar op de iPhone, maar met iOS 6 komt Siri ook naar de iPad. Helaas voor ons, Nederlanders, is Siri nog steeds niet in het Nederlands beschikbaar. Er zijn wel diverse talen toegevoegd, maar Nederlands (nog) niet. Wel is ‘ lokaal zoeken’  toegevoegd. Dat houdt in dat je nu wel (in het Engels dan helaas) bijvoorbeeld de zoekopdracht ‘Best italian restuarant Amsterdam?” kan geven en dat Siri dan ook het juiste restaurant vind. Kortom leuk dat het ook op de iPad komt, maar we willen graag deze mogelijkheid in het Nederlands.

Maps van Apple zelf

Het gerucht ging al dat Apple van Google Maps af zou stappen en dat gaan zij nu dus ook doen. In iOS 6 zullen kaarten van Apple zelf zitten. Dit is indrukwekkend, want met maps kan je ook navigeren, heb je 3d animatie, intergratie van Siri en Flyover. Dat laatste is een gave opties. Hiermee kan je over steden heen vliegen als een vogel, waarbij je overal kan komen. Bijzonder gaaf natuurlijk als je eens over New York wil vliegen. In eerste instantie zal dit beschikbaar worden voor alle grote steden ter wereld. Ik verwacht in ieder geval in Nederland dat Amsterdam als Flyover beschikbaar wordt. Daarnaast is de navigatie in samenwerking met Siri natuurlijk perfect voor het handsfree navigeren in de auto.

Facebook Integratie

Twitter is sinds iOS 5 al geintergreerd in het besturingssysteem, maar met iOS 6 zal ook Facebook geintegreerd worden. Dit zal in de praktijk betekennen dat je makkelijker kan inloggen bij Facebook in apps en vanuit verschillende plekken snel een status update kan doen. Kortom handige feature.

Foto’s delen met vrienden

Met iOS 6 is het mogelijk om zelf te bepalen welke foto’s je uit je stream deelt met wie. Je kan dus foto’s selecteren en die met een bepaalde groep vrienden delen. Zij kunnen vervolgens dan weer reageren op de foto’s die jij hebt gedeeld. Kortom iets wat lijkt op wat we allemaal op Facebook doen. Dit gaat Apple nu dus zelf doen.

Passbook

Dit is een soort digitale portomonnee waarin je alle ‘pasjes’  kan gaan stoppen, van je AH voordeel pas tot je Gamma pas. Kortom dit is Apple’s eerste stap naar online betalen met je mobiel. In deze app verzamel je dus al je belangrijke pasjes, er is nog niets gerapt over creditcards of betaalpassen, maar dat zal naar mijn mening een volgende stap zijn.

Facetime

Facetime zal vanaf iOS 6 ook via 3g (en 4g) kunnen worden gebruikt. Dit was een feature waar we al een tijdje op zaten te wachten. Daarnaast is het vanaf dan ook mogelijk om zelf te bepalen met welk apparaat je een Facetime gesprek aan neemt, je iPhone of iPad of Mac.

1 app en ‘do-not-disturb- modus

iOS 6 krijgt ook verschillende soorten profielen waarin je jouw iOS apparaat kan instellen. Je kan hem bijvoorbeeld op ‘niet storen- modus zetten waardoor je geen notificaties krijgt als je bijvoorbeeld een presentatie aan het geven bent. En een andere interessante modus is de 1-app modus. Hierdoor kan je jouw iPad in een modus zetten waardoor het niet mogelijk is om uit een bepaalde app te gaan. Dit is natuurlijk heel handig voor zakelijk gebruik van een iPad in een winkel, restaurant, beurs of elders waar je een iPad uitstalt voor jouw bezoekers.

Safari krijgt Cloud tabs

Met Cloud tabs kan je de tabs die je open hebt staan op je iPhone direct openen op bijvoorbeeld jouw iPad, zodat je verder kan lezen zonder dat je zelf de pagina’s opnieuw moet openen.

Mail krijgt VIP

Met VIP wil Apple er voor zorgen dat je geen, voor jou, belangrijke mailtjes meer mist. Dit doen zij door een map VIP aan te maken, jij kan zelf aangeven welke afzenders er in deze map moeten komen te staan.

Naast deze nieuwe mogelijkheden zullen er nog tal van mogelijkheden bij komen met iOS 6. Dit zal van zelf allemaal duidelijk worden. Helaas is er nog wel een domper voor enkele iPad gebruikers. iOS 6 zal namelijk alleen worden ondersteund door de iPad 2 en iPad 3. De eigenaren van de iPad (1) zullen dus geen update krijgen naar iOs 6. Verder zullen wij dus moeten wachten tot de herfst voordat we aan de slag kunnen met iOs 6.

[ad]

bron: Apple

 

Labels:

Trackback van jouw site.

Reacties (1)

  • iOS 6 vanaf 19 september beschikbaar -

    |

    […] de nieuwe iPad en de iPad 2. Vanaf 19 september is de update gratis te downloaden. iOS 6 was al eerder gepresenteerd door Apple en daar is nu niets nieuws aan […]

    Reply

Laat een reactie achter