android 4.2

Google kondigt Android 4.2 aan

Google heeft vandaag toch Android 4.2 aangekondigd ondanks de orkaan

Android 4.2 is toch een redelijk grote update, maar hij blijft onder de Jelly Bean noemer vallen en daarom is het ook 4.2 geworden en geen 5.0. Lees hier onder de voornaamste nieuwe features van Android 4.2.Het grappige is dat ik zojuist de lancering van Windows Phone 8 heb zitten kijken en ineens veel overeenkomsten zie met deze nieuwe update van Android. Alles waar Microsoft mee pronkte wordt nu toegevoegd aan android, dat kan geen toeval zijn  :). Android 4.2 heeft een aantal nieuwe functies.

De eerste die ik wil benoemen is Multiple users. In het nederlands vertaald, meerdere gebruikers per apparaat/tablet. Dit is natuurlijk heel handig als je bijvoorbeeld kids hebt die graag een spelletje spelen op je tablet, maar je wil niet dat zij in jouw email kunnen. Met deze functie kan je dus meerdere gebruikers profielen instellen waardoor je dit probleem niet meer hebt. Dit is een optie waar we eigenlijk al heel lang op zitten te wachten en iOS gebruikers ook, dit is vanaf Android 4.2 dus mogelijk.

Verder is het nu mogelijk om 360 graden panorama foto’s te maken met de Photo Sphere functie. Dit is een optie wat met sommig apps al kon, maar nu dus standaard in Android komt. Overigens heeft Google dat met nog meer functie gedaan. De multple user konden we al van Sony bijvoorbeeld. Daarnaast heeft Google nu ook ‘swype’ toegevoegd aan android, iets wat al bij Samsung gebruikers bekend is. Je hoeft de letters niet meer aan te tikken je kan er gewoon met 1 vinger in 1 rechte lijn overheen gaan. Google noemt het alleen anders “Gesture Typing”/

Verder hebben zij het lockscreen onderhanden genomen, je kan nu zelf bepalen wat je daar op wilt hebben staan. Bijvoorbeeld een foto album, maar je hebt nu ook een optie om er widgets op te plaatsen. Kortom je kan het meer personaliseren (he, doet Windows Phone 8 dit nou ook toevallig?)

Verder is Google now onderhanden genomen, hebben de nofitcaties meer mogelijkheden en kan je direct streamen naar een HD TV.

Wil je alles nog uitgebreid na lezen kan je dit op de android website what’s new doen. Voorlopig zal android 4.2 beschikbaar worden op de Nexus 4, Nexus 7 en de Nexus 10 over andere apparaten is nog niets bekend.

[ad]

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter