xbox surface

Microsoft toch bezig met een 7 inch Xbox Surface?

Mini Xbox, een geheim project van Microsoft

Op zich hadden we al eerder dit jaar gehoord dat Microsoft bezig zou zijn met een 7 inch tablet, maar toen werd ineens de wereld verrast met de Surface tablet.

TheVerge heeft echter van betrouwbare bronnen vernomen dat Microsoft wel degelijk bezig is met een 7 inch tablet, de Xbox Surface even voor het gemak. Dit zou een tablet zijn die zich geheel op gamen richt en een aangepaste versie van Windows 8 aan boord hebben. Dus geen standaard Windows RT of iets dergelijks. Uiteraard zal deze tablet nauw gaan samenwerken met de Xbox. En eingelijk zou je het dus wel een Microsoft variant van de PSP Vita kunnen noemen? Dit is dus een interessant gerucht.

Net zoals bij de Surface tablets zou Microsoft hier in het geheim aan werken en daarom zouden zij hier nog niets over naar buiten hebben gebracht. Ik vind het op zich wel een logische stap, want een van de successen van Microsoft de afgelopen jaren, de Xbox 360, zou wel wat meer aansluiting moeten krijgen bij de nieuwe weg die Microsoft is ingeslagen met Windows 8. Hierdoor zouden er toch meer mensen voor Windows kunnen gaan kiezen dan voor andere software. Steve Ballmer kan zeggen dat hij Apple niet wil na doen, ook Microsoft probeert natuurlijk mensen te binden aan hun software, zoals ze eigenlijk altijd gedaan hebben. En als men op een gegeven moment een Windows 8 PC heeft, een Xbox Surface, dan zijn het nog maar kleine stapjes naar een Surface tablet en niet te vergeten een Windows Phone 8.

Zie hieronder nog de specificaties van de Xbox Surface zoals die deze zomer waren gelekt op het internet. Of de tablet ook daadwerkelijk deze specs krijgt is natuurlijk nog de vraag, maar zoals altijd waar rook is, is vuur.

[ad]

xbox surface

 

Labels:

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter