Microsoft Surface Pro komt in januari 2013, Prijs bekend

Microsoft Surface Pro zal vanaf 899 dollar te koop zijn

Microsoft heeft de prijzen van de Surface Pro bekend gemaakt. De 64GB versie is vanaf 899 dollar te koop, andere modellen zijn duurder.

Deze prijs voor de Surface Pro valt niet mee, maar is wel wat we ongeveer verwacht hadden. 899 dollar is voor de Surface Pro mt 64gb opslag en de Surface Stylus. Een touch of type cover zal je er los bij moeten kopen of een duurdere bundel moeten nemen. De Surface Pro is de grote broer van de Surface die momenteel in de winkels ligt. Hij draait op een volledige versie van Windows 8 in plaats van de Windows RT versie. Het grootste voordeel hiervan is dat je .exe bestanden kan installeren, het grootste nadeel dat je er geen Microsoft Office bij krijgt.

Verder heeft de Surface Pro goede specificaties: Windows 8, resolutie van 2560 x 1440 pixels, een i5 Intel Core processor, 64Gb/ 128GB opslag, USB 3.0 port, miniHDMI en hij weegt iets meer dan de Surface RT, 903 gram en is 14 mm dik. Kortom goede specificaties voor een Windows 8 tablet. Helaas is hij wel net zo duur als de rest. Over de Styulus, de Surface Pen weten we nog niet echt veel. over de Touch of Type cover wel en eigenlijk vind ik dat die ook bij het goedkoopste model zouden moeten zitten, want de Surface kan niet zonder deze accessoire. Volgens mij vind Microsoft dat ook want ik heb nog geen video zonder gezien.

Helaas weten we nog niet waar de Surface Pro in januari te koop zal zijn, maar het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat Nederland nu wel gelijk mee doet. Bij ons is de Surface met RT nog niet eens te koop. Hiervoor zal je moeten uitwijken naar de landen om ons heen. Ik vermoed dan ook dat de Surface Pro daar wel te koop zal zijn, Duitsland, Engeland, Frankrijk. Aan de andere kant ik lees steeds meer geruchten dat eigenlijk Microsoft zelf ook al een beetje minder enthousiast is over Windows RT, wat op de Surface zit. Ik zelf snap nog steeds niet waarom iemand een Windows RT tablet zou kopen en niet eentje met Windows 8. Oke, er is eigenlijk maar 1 reden te verzinnen, de accu gaat langer mee. Inmiddels is er al bekend geworden dat de Surface Pro een batterijduur heeft die de helft zo lang is al die van de Surface. Dat komt dus neer op 4, 4,5 uur en dat vind ik echt te weinig voor een tablet. Die zou minstens 8 uurtjes mee moeten gaan vind ik.

[ad]

bronnen: TheVerge Microsoft

Labels:,

Trackback van jouw site.

Reacties (2)

Laat een reactie achter