Archos TV: android games op de TV

Archos TV Connect is een gewaagde stap van Archos

Archos probeert op gebied van gamen uniek te zijn, onder andere maakte zij de GamePad afgelopen jaar. Nu komen zij met Archos TV voor gamen op de tv met android.

Archos TV Connect bestaat uit twee onderdelen een beetje vergelijkbaar met de Nintendo Wii. Je hebt een ontvanger nodig die je op je tv (of er onder) plaats. In deze ontvanger zit tevens een HD camera voor videochatten. Deze ontvanger sluit je met HDMI aan op je TV. Vervolgens heb je een afstandsbediening (foto) waarmee je Archos TV bestuurd. Zoals je ziet zitten er op de afstandsbediening, 2 anologe controllers, een toestenbord en nog meer andere knoppen. Hij heeft een aanwijzer waardoor je Archos TV kan bedienen door middel van aanwijzen op je TV. Archos heeft goed nagedacht over de controller vind ik en de mapping-tool van Archos zit er ook op, zodat je de controles van games zelf kan instellen of kan downloaden.

Over de specificaties is nog niet heel veel bekend, maar Archos TV draait in ieder geval op Android 4.1 en heeft volledige toegang tot de Play Store, wat natuurlijk heel belangrijk is als je android games wilt spelen. Naast gamen kan je natuurlijk ook gewoon andere apps downloaden en gebruiken zoals Facebook, evernote en ga zo maar door. Ik zie dit apparaat met veel potentie zeker voor mensen die gaan smart TV hebben of PS3 maar wel lekker willen gamen op de TV. Of de afstandsbediening ideaal in de hand ligt voor gamen, vraag ik mij wel af.

De Archos TV zal ergens in februari 2013 te koop zijn voor een prijs van 129 euro. Wanneer hij daadwerkelijk in Nederland verkrijgbaar is, is nog niet bekend.

 

[ad]

bron: Arctablet

Labels:

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Reacties (1)

  • Avatar

    Iebeltje

    |

    Kan niet wachten tot hij leverbaar is !!!

    Reply

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons