Gaming tablets op de CES 2013

De Razer Edge, WikiPad, Project Shield

De CES 2013 lijkt echt de beurs te worden van de gaming tablet. We hebben de afgelopen dagen verschillende types van fabrikanten voor bij zien komen. Hier een overzicht.

Razer Edge gaming tablet

De Razer Edge is een apparaat waar we ook al veel over gehoord, gelezen of geschreven hebben. De Razer Edge, waar eerder bekend met de projectnaam “Project Fiona”. Dit is een multifunctioneel apparaat, maar die zich wel volledig richt op PC gaming.  De tablet draait op Windows 8. Je kan op de Edge alle PC games ‘out of the box’ spelen op de tablet. Razer geeft aan dat je dat tablet in 4 modus kan gebruiken. 1 als tablet, zodat hij als een normale tablet te gebruiken is. 2 als PC met toestenbord en eventueel een muis. 3. als mobiele console met controllers aan de zijkant en 4 als home console, via een dock kan je hem dan op de tv aansluiten en dan met een controller besturen. Kortom een divers apparaat met veel opties. Hij heeft vette specificaties een Intel Core i7 Ivy Brigde processor of de Intel Core i5 processor, Nvidia GT640M grafische chip, vanaf 4 GB DDR werkgeheugen en vanaf 64GB SSD opslag. De Razer Edge zal in twee versies op de markt komen. De goedkoopste zal 999 dollar gaan kosten, de Pro versie 1299 dollar. Daarnaast zal je allerlei accessoires zoals de console mode controller, die los 249 dollar zal kosten. Er zal ook een game pakket uitkomen voor 1499 dollar. Kortom dit is echt een tablet voor de ultieme gamer en zal niet voor iedereen weggelegd zijn met deze prijs. Het is niet bekend of de Razer Edge ook naar Nederland komt, voorlopig niet in ieder geval. bron.

razeredgefamily620x340px Razer-Edge-2

WikiPad gaming tablet

HeroHome2Op de CES 2013 hebben we ook weer de WikiPad tablet voor bij zien komen. Dit is een 10.1 inch tablet die op android 4.1 draait. Deze tablet heeft een controller die je rondom de tablet plaatst, waardoor je twee controllers aan de zijkant hebt. De WikiPad heeft een 10.1 inch IPS Display met een resolutie van 1280 x 800 pixels, de Tegra 3 processor, 1Gb werkgeheugen, 16Gb opslag, een MicroSD slot en toegang tot de Play Store en Tegra Zone. Hij is tevens Playstation gecertificeerd. Deze tablet is vanaf 499 dollar te koop bij WikiPad. Persoonelijk vind ik bij deze tablet de resolutie tegen vallen, want bij een echt gaming tablet zou je toch de hoogste resolutie verwachten. bron

Wikipad_Press_1-1024x665

Project Shield van Nvidia

Deze hebben we al besproken, maar de Project Shield van Nvidia is een 5 inch tablet met een controller die draait op android. Beter gezegd het is een controller met een rechtopstaand beeldscherm. Deze gaming tablet heeft de nieuwst processor de Nvidia Tegra 4 aan boord en zal in het tweede kwartaal van 2013 op de markt komen. Prijs nog niet bekend.

[ad]

shield_000

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter