Nokia zet ook in op camera smartphones

Nokia gaat in 2013 meer camera-smartphones uitbrengen

Nokia had bij de Nokia 808 PureView de focus al op de camera gelegd en gaat dit in 2013 nog meer doen. Zij gaan meer van dit soort toestellen uitbrengen.

De 808 PureView was natuurlijk een smartphone met een fantastische camera. Dit toestel had een 41 megapixel camera met een enorme lens. Op zich een supercamera, maar het toestel draaide op symbian. En dat heb ik nooit begrepen. Chris Weber een hoge pief van Noka heeft in ieder geval laten weten dat Nokia van plan is in 2013 de focus op dit soort toestellen te leggen. Uiteraard een goed idee, maar dan moet het natuurlijk wel een Windows Phone 8 toestel worden, want symbian is een besturingssysteem wat natuurlijk niet meer aan hedendaagse eisen voldoet.

Hoogstwaarschijnlijk zal Nokia wel het een en ander gaan presenteren op de MWC in Barcelona, die in Februari gehouden wordt. Vorige jaar lieten zij hier de 808 Pureview zien. Hoe mooi zou het zijn als ze nu een soortgelijk toestel gaan presenteren maar dan met Windows Phone. Ik ben benieuwd naar wat het gaat worden, maar 1 ding is zeker een grotere, betere lens en meer opslagcapaciteit zal niet goedkoop zijn, dat ben ik met CNET eens.

[ad]

nokia-808-pureview1

De Nokia 808 PureView

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Reacties (1)

  • Nokia EOS: Windows Phone met PureView -

    |

    […] was 1 ding wat er niet aan klopte, hij draaide op Symbian en dat was een enorm nadeel. Er gingen al eerder geruchten dat Nokia zich ging richten op de smartphones die meer als camera functioneren dan als smartphone. […]

    Reply

Laat een reactie achter