LG G2 aangekondigd (UPDATE)

Zojuist heeft LG haar nieuwste smartphone aangekondigd; de LG G2. De telefoon beschikt o.a. over een 2,3Ghz quadcore processor, 2GB RAM en een 5,2” Full-HD scherm. De telefoon zit vol nieuwe features, zo is het mogelijk om via de volumeknoppen de notitie-app op te starten. De LG G2 komt binnen 2 maanden naar Nederland.

Presentatie

Met een hele show eromheen heeft het bedrijf de G2 gepresenteerd. De telefoon lekte voortijdig al meerdere malen uit, vanmorgen kwam de kers op de taart. Slechts een paar uur voor de onthulling hielp het bekende Twitteraccount @Evleaks twee persafbeeldingen de wereld in. De CEO van LG vertelde een mooi verhaal over innovatie in de wereld van mobiele technologie, inclusief leuk filmpje.

Specificaties

De LG G2 beschikt over een 5,2” Full-HD IPS-LCD scherm (1920 x 1080 pixels) en een Qualcomm Snapdragon 800 processor die draait op 2,3Ghz. Waar de meeste toestellen de knoppen aan de zijkanten hebben doet de G2 het anders. Zowel de aan- en uitknop als de volumeknoppen zitten aan de achterkant. Onder de 13 megapixel camera welteverstaan. Aan de voorzijde is een 2,1 megapixel exemplaar te vinden. De telefoon draait op Android 4.2.2. Jelly Bean, over een update naar 4.3 heeft LG het nog niet gehad. Wij nemen aan dat hij snel geüpdatet wordt. Intern zit 16GB of 32GB aan opslagcapaciteit, dit is niet uit te breiden. De voorkant van het toestel ziet er erg strak uit, dit komt mede door de erg dunne bezels. Dit is mogelijk omdat de knoppen niet aan de zijkant maar aan de achterkant zitten. LG heeft besloten de knoppen aan de achterkant te plaatsen door goed naar de gebruiker te kijken. Hoe groter de smartphone, hoe lastiger de besturing. Omdat de knoppen aan de zijkant zitten en de telefoon steeds breder wordt is het bereiken van de knoppen steeds lastiger. Vandaar de keuze. De Snapdragon 800 SoC ondersteunt LTE Advanced. Deze verbeterde vorm van LTE/4G wordt niet in Nederland ondersteunt. De afmetingen van de telefoon bedragen 138,5 x 70,9 x 8,9 millimeter. Een gewicht is nog niet bekend gemaakt. De telefoon maakt, net als de iPhone 5 en de Motorola Moto X, gebruik van de nano-simkaart technologie. Verder vinden we een Adreno 330 GPU en biedt de telefoon ondersteuning voor Bluetooth 4.0.

Features

De G2 beschikt over een 3000mAh accu. Dat is best groot voor een high-end telefoon. Ter vergelijking; de Samsung Galaxy S4 moet het doen met een 2600mAh accu. LG belooft verder een 10% verbeterde accu door een nieuwe GRAM technologie. De LG G2 zit vol nieuwe features, een leuke zijn de volumeknoppen. Deze zijn voor – hoe is het ook mogelijk – het regelen van het volume. Maar er is meer; houd ik de bovenste volumeknop lang ingedrukt dan opent de applicatie QuickMemo zich. (Een notieapp). Druk ik de onderste volumeknop een tijdje in dan opent de camera-applicatie zich. Handig! Als de telefoon met het scherm naar boven ligt snap ik dat je denkt; dan moet ik eerst de telefoon oppakken om hem te ontgrendelen. Nee dat hoeft niet; door twee keer op het scherm te tikken gaat het scherm aan. QuickRemote stelt zich voor als een afstandsbediening voor van alles en nog wat, van tv’s tot radio’s. Er is volgens LG een hoop mogelijk met deze afstandsbediening-app.

Verder

De LG G2 komt binnen 8 weken naar Nederland, een precieze datum is nog niet genoemd. Zuid-Koreanen hebben geluk; de telefoon is daar per direct verkrijgbaar. Stel je voor; je zit naar de presentatie te kijken en een kwartier later komt je buurman thuis; ‘ik heb hem al hoor, leuk ding!’. Een adviesprijs voor Nederland is niet bekend gemaakt, al verwacht ik zelf dat deze zo’n 650 euro is. De telefoon komt in de kleuren zwart en wit op de markt.

(Filmpjes via Androidplanet)

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Reacties (1)

Laat een reactie achter