Apple presenteert iPhone 5C

Tijdens een persevenement heeft Apple zojuist de iPhone 5C gepresenteerd. Daarnaast onthulde het ook de iPhone 5S, daarover meer in het volgende artikel. De iPhone 5C wordt het budgetmodel van Apple, al heeft het bedrijf nog niet erg veel verteld over haar nieuwste telg.

De iPhone 5C komt in verschillende kleuren op de markt, te weten blauw, groen, wit, geel en roze. Het scherm is 4” groot en telt 1136 bij 640 pixels. Intern is 16GB of 32GB aan opslaggeheugen te vinden, afhankelijk van welk model je kiest. Logischerwijs is de 32GB versie duurder dan de 16GB en net als bij de vorige iPhones is het interne geheugen van de iPhone 5C niet uit te breiden via een Micro-SD kaartje. Diverse nieuwere Apple-producten als de iPhone 5 en de iPad 4 beschikken over een lightning connector, zo ook de iPhone 5C.

Woon je bijvoorbeeld in de Verenigde Staten, Duitsland, Singapore, Frankrijk of Australië dan heb je mazzel; in die landen kun je vanaf 13 september de goedkope iPhone al pre-orderen. Vanaf 20 september worden de eerste telefoons daar uitgeleverd. Over een release in Nederland is nog niks bekend, al weten we wel zeker dat hij hier niet voor 20 september in de winkels ligt.

Apple meldt dat de volledige voorkant van de iPhone 5C uit een touchpaneel bestaat, hierdoor is het niet mogelijk om naden te spotten. Qua hardware zit het bij de 5C wel goed, onder de motorkap snort dezelfde Apple A6 processor als in de iPhone 5. Apple heeft de iPhone 5C voorzien van dezelfde camera die in de 5 zit, een 8 megapixel iSight-exemplaar. Tevens vinden we een Facetime-HD camera die volgens Apple uitmuntend presteert bij mindere lichtomstandigheden.

Tevens meldt Apple dat er geen telefoon ter wereld is die zoveel LTE-banden ondersteunt als de iPhone 5C. Dan hopen we maar dat hij ook de Nederlandse banden ondersteunt, anders blijft het voor ons een leuk marketingpraatje. Over de prijzen is nog weinig bekend, losse prijzen zijn nog niet wereldkundig gemaakt. In de Verenigde Staten wordt de iPhone 5C voor 99 dollar verkocht in combinatie met een twee-jarig abonnement.

Ook presenteerde Apple vele officiële hoesjes voor de iPhone 5C, welke de gehele achterkant bedekken. Aan de onderkant zitten echter uitsparingen waardoor je de originele kleur van de iPhone kunt zien. Natuurlijk zijn er ook uitsparingen voor de knoppen, de camera etc. Natuurlijk draait de iPhone 5C op iOS7. Zodra er meer informatie is over de iPhone 5C wordt dit artikel geüpdatet.

Bron: iPhoneclub   

 

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter