Sony Xperia Z tablet

‘Specificaties Sony Xperia Z4 Compact en Ultra gelekt’

Sony zou in het tweede kwartaal van 2015 komen met een Xperia Z4-serie, die onder andere uit een Compact en een Ultra-model bestaat. Androidorigin claimt de specificaties van deze twee toestellen in handen te hebben, en mochten ze kloppen dan worden dit mooie telefoons.h

Z4 Compact

Dit toestel wordt de opvolger van de Z3 Compact, welke wij onlangs aan een uitgebreide review hebben onderworpen. De Z4 Compact zou dezelfde insteek krijgen; het beste van het beste in een kleiner jasje. Alhoewel, dat jasje wordt steeds groter. Volgens de bron krijgt de telefoon namelijk een scherm dat 4,7″ meet, en voor een mini is dat aan de forse kant. De resolutie zou 1920 bij 1080 pixels bedragen, Full-HD dus. Het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 810 processor, welke over acht kernen beschikt en een stuk energiezuiniger moet zijn dan bijvoorbeeld de Snapdragon 801 en 805. Er is 3GB werkgeheugen aanwezig en de interne opslagcapaciteit is 32GB groot. Mocht dit kloppen, dan word ik daar erg vrolijk van. Sony rust haar vlaggenschepen momenteel nog uit met 16GB, wat aan de krappe kant is. Qua connectiviteit zou de Z4 Compact voorzien zijn van onder andere Bluetooth 4.1, Wifi, LTE cat.9, NFC en draadloos opladen via de Qi standaard. Weg met Sony’s magnetische kabel, gewoon ├ęcht draadloos laden dus. De capaciteit van de accu is nog niet duidelijk, maar zou rond de 3000 mAh zijn. Verder zijn er aan de voorzijde verbeterde stereo-speakers te vinden, en is het toestel – zoals alle high-end Sony producten – water- en stofdicht, deze ker met een IP68 certificering. De camera aan de achterzijde zou nog steeds kiekjes schieten in 20.7 megapixels, welke echter van betere kwaliteit moeten zijn door het gebruik van een compleet nieuwe sensor. Aan de voorzijde zou zich een 5 megapixel webcam beschikken, goed voor scherpe selfies en videogesprekken.

Z4 Ultra

De Ultra wordt – zoals de naam al doet vermoeden – een groot toestel, net als de huidige Xperia Z Ultra. Het scherm meet wederom 6,4″ en beschikt over een QHD-resolutie (2560 bij 1440 pixels). Mocht dit kloppen, dan is dat een interessante wending. Sony meldde namelijk recent nog dat het QHD-schermen in smartphones onzin vindt, omdat de toegevoegde waarde nihil is. Verder lijken de specificaties op die van de Z4 Compact, wat betekent dat je een Snapdragon 810, 3GB werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit vindt. Opvallend is dat Sony deze phablet zou uitrusten met een stylus zoals we die kennen van de Samsung Galaxy Note-serie. De accu meet – volgens de geruchten – 3500 tot 4000 mAh. De camera aan de achterzijde krijgt een resolutie van 16 megapixels mee, en niet dezelfde sensor als in de Z4 Compact. Reken dus op minder goede foto’s, maar ik verwacht niet dat je uitgebreid gaat fotograferen met een 6,4″ telefoon.

Wat vind jij van dit gerucht?

Via: Androidorigin

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons