HTC Desire 626 nu verkrijgbaar voor 299 euro

Wie op zoek is naar een nieuwe, mid-range smartphone, heeft er weer een optie bij. De HTC Desire 626 is nu verkrijgbaar in Nederland en kost los 299 euro. Je kan hem ook kiezen in combinatie met een abonnement. Voor 299 euro krijg je een telefoon met onder andere een 5″ scherm.

Eind juli kondigde HTC de smartphone aan, met de verwachting dat ‘ie in september in de winkels kwam de liggen. Dat is dus gelukt. De telefoon is in twee kleuren verkrijgbaar: donkerblauw en grijs. Zelf ben ik meer fan van de blauwe uitvoering, dat is weer eens wat anders dan zwart of wit. Welke spreekt jou meer aan?

Specificaties: mid-range met Android 5.1

De Desire 626 heeft een grote webcam en stereo speakers boven en onder het scherm. Door de vrij forse randen rondom het scherm en de speakers is de telefoon groter dan hij had kunnen zijn, iets wat we vaker zien bij HTC-modellen. Het ontwerp is duidelijk geïnspireerd op HTC’s duurdere Desire Eye en maakt voor de behuizing gebruik van hetzelfde soort plastic. Dit zorgt ervoor dat de Desire 626 met 140 gram vrij licht is.

De specificaties van de Desire 626 zijn niet indrukwekkend maar lijken op papier goed genoeg voor de minder veeleisende gebruiker. Zo beschikt de telefoon over een 5″ scherm dat 1280 bij 720 pixels telt, ook wel bekend als HD-resolutie. Er is 2GB werkgeheugen aanwezig en de interne opslagcapaciteit meet 16GB. Voor wie hier niet genoeg aan heeft, is het toestel voorzien van een Micro-SD slot. Er wordt gebruik gemaakt van een Qualcomm Snapdragon 410 processor. Deze 64-bit chipset heeft vier kernen die draaien op 1,2Ghz.

Aan de voorkant van de Desire 626 is een 5 megapixel webcam aanwezig. De achterkant bevat een 13 megapixel camera en een flitser. De telefoon draait op de laatste Android-versie: 5.1.1 Lollipop. Hierover heeft HTC zijn Sense 7-schil op toegepast en dus kun je gebruik maken van zaken als Blinkfeed en de aardig uitgebreide camera-app. Het toestel heeft een 2000 mAh – niet verwisselbare – accu en kan overweg met 4G-netwerken.

Ga jij de HTC Desire 626 aanschaffen, of heeft een andere telefoon jouw voorkeur?

Via: Mobielkampioen

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons