Featured Video Play Icon

Review Huawei Honor 5x

Een budgettelefoon met het uiterlijk van een High-end toestel. De Honor 5x heeft mij op een aantal specificaties enorm verrast. Een snelle vingerafdrukscanner, dual sim, zijn design. Lees in mijn review wat ik van de Honor 5x vind.

Nu de Huawei Honor 5x bestellen

Design Honor 5x

Misschien wel het meest in het oogspringend van deze smartphone. Het design. De eerste keer dat ik hem in mijn handen had, had ik echt het gevoel dat ik een smartphone van rond de  500 euro in mijn handen had, maar wat bleek. Deze telefoon kost je 230 euro. Dit is gelijk de gamechanger wat mij betreft. Huawei is het gelukt om voor die prijs een volwaardige smartphone aan te bieden met de juiste look & feel. De Honor 5x is netjes afgewerkt met aluminium en alle lijnen zijn netjes afgewerkt. De Honor 5x is ongeveer even groot als een Oneplus One of een Samsung S5.  Hij ligt goed in de hand. Het enige wat ik wellicht graag had gezien is fysieke menuknoppen, maar dat is persoonlijke smaak, de onscreen buttons werken ook prima.

IMG_3159

Vingerafdrukscanner

Huawei staat bekend om hun vingerafdrukscanners. Momenteel de betere op de markt. Ook de vingerafdrukscanner op de Honor 5x is goed. Hij reageert sneller dan de vingerafdrukscanner op mijn iPhone 6.  Hij zit aan de achterzijde van de Honer 5x en altijd in handbereik van je wijsvinger. Handig is dat je niet eerste je scherm moet ontgrendelen voor het gebruik van de scanner. Houd jouw vinger tegen de scanner en binnen ongeveer een halve seconden ontgrendelt je telefoon. Verder kan je via instellingen nog diverse gestures instellen. Superhandig, bijvoorbeeld het van boven naar beneden swipen waardoor je snelkeuze menu verschijnt. Daarnaast kan je ook meerder vingers instellen, waardoor het bijvoorbeeld met beide handen werkt.

IMG_3164

Dual Sim

Nog zo’n feature waardoor de Honer 5x echt wel het overwegen waard is. Je kan er in totaal 2 simkaarten en een Micro-SDkaart in kwijt. Dat houdt in dat je bijvoorbeeld en vakantie een data-simkaart van de land kan kopen en in de telefoon kan stoppen. Door dit juist in te stellen blijf je gewoon bereikbaar op je eigen telefoonnummer, maar kan je wel goedkoop internetten. Dual sim is natuurlijk ook handig voor mensen die maar met 1 telefoon willen lopen ipv een werk en privetelefoon. In het menu zijn er vrij uitgebreide instellingen voor de dual-sim waardoor je het helemaal naar eigen wens kan instellen.

Batterijduur

De Batterijduur van de Honer 5x is prima. Ik heb hem enkele dagen intensief gebruikt. Hij ging makkelijk een dag mee. Daarnaast heb je een tal van instellingen om batterij te besparen. Dit heb ik nog niet volledig uitgeprobeerd, maar hiermee zou je makkelijk 1,5 dag moeten halen met intensief gebruik. De batterij is wellicht iets minder groot dan bij de toptoestellen, maar de Honor 5x is prima de gehele dag te gebruiken.

IMG_3166

Minpunten

Als ik een minpunt moet benoemen is het EMUI . Dat is de skin die Huawei over de android versie 5.1.1 heeft gelegd. Dit is vrij aanwezig en heeft ook wat negatieve invloed op het gebruikersgemak. Ik mis bijvoorbeeld een hele lijst met alle apps. Dit vind ik prettig om snel te zoeken naar apps. Zoals je leest is het niet de meest recente android versie, maar Huawei heeft aangegeven dat de update voor de Honor 5x zo snel mogelijk zal worden vrijgegeven.

Camera

Wat mij betreft het grootste minpunt, maar dat komt misschien ook door mijn ambitie als semi-pro fotograaf. De camera is oke, en zeker voor social sharing (Instagram, Facebook en Twitter) voldoende. Ik merk wel dat het dynamisch bereik van de camera niet goed is. Ondanks de vele opties die de Honor 5x in de camera heeft zitten, blijft dat voor mij niet voldoende. De camera is een belangrijk onderdeel, maar lees in mijn conclusie welke afweging ik zou maken.

Conclusie

De Honor 5x is wat mij betreft op dit moment de beste keuze in deze prijsklasse. Je krijgt een mooie telefoon voor een goede prijs. Hij is supernetjes afgewerkt, heeft een unieke vingerafdrukscanner (ik wil nooit meer zonder) en dualsim mogelijkheden. De camera is voor mij belangrijk omdat ik er wat meer van vraag dan misschien de gemiddelde smartphone gebruiker, maar als je het leuk vind om foto’s te maken voor social media of er iets minder waarde aanhecht, weegt dit niet af ten opzichte van de voordelen van de Honor 5x. Iets wat ik hierboven niet benoemd hebt is bijvoorbeeld ook het 1080p Full HD  5.5 inch beeldscherm. Ook iets ongebruikelijks voor een toestel van deze prijsklasse.

Hij is te koop in 3 kleuren: goud, zilver en grijs. Wil je hem bestellen hier in Nederland?

Dan kan dat hier.

 

Labels:,

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Reacties (1)

 • Avatar

  eduard

  |

  heb enkele maanden geleden een honor x5 gekocht dual sim .
  nu telkens als ik gebeld word springt hij na een minuut in wacht ook al steekt er geen 2 sim in . dat is het einige nadeel dat ik ondekt heb

  Reply

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons