Hoe vaak gebruik je eigenlijk Wifi?

De vraag die mij al langer bezig houdt en waar ik al verschillende artikelen over gelezen heb is 4g of wifi? Wat heeft de toekomst? Ik maak de balans op wat ik vaker gebruik.

4G

Ik heb zelf in middels een sim-only abonnement zoals een Ben Sim Only. Simpelweg omdat ik het liefste een zo laag mogelijk maandlasten wil hebben. Daarnaast wil ik niet ergens twee jaar aan vast zitten, waardoor ik altijd maximaal een jaarabonnement neem. Ik kan iets van 12 GB per maand verbruiken en bellen en sms-en is voor mij niet meer interessant, want dat doen we toch bijna nooit. En als het dan moet, bel ik via Facetime of Whatsapp. Maargoed terug naar mijn verbruik.

Ik ben een groot verbruiker, ik zit heel dag op internet, kijk minimaal 1 uur video op mijn iPhone en luister minimaal 45 min Spotify. Toch als ik naar mijn maandverbruik kijk valt het mee. Ik zit gemiddeld rond de 6 / 7 GB.

Wifi

Wifi is inmiddels op steeds meer plekken te vinden. Vroeger moest je vaak nog ergens betalen als je Wifi wilde hebben, tegenwoordig is het gratis of moet je inchecken in de winkel/bedrijf op Facebook om Wifi te krijgen. Als je Ziggo of (voorheen) UPC klant bent kun je gebruik maken van het Wifi Netwerk van hen. Als je midden in de stad woont, betekent dat dat je eigenlijk overal Wifi hebt.

Als ik naar mezelf kijk, zie ik dat ik thuis en op mijn werk sowieso verbonden ben met Wifi, maar dat niet alleen. Inmiddels heb ik bij al mijn vrienden, familie en kennissen weleens het Wifi wachtwoord gehad waardoor ik zodra ik bij hen binnenstap ook weer verbonden zit aan Wifi. Kortom tijdens het schrijven van dit artikel kwam ik tot de conclusie dat ik nagenoeg 75% van mijn tijd verbonden zit aan Wifi met mijn smartphone. Eigenlijk alleen tijdens het reizen gebruik ik voornamelijk 4G.

Mijn verwachting

Ik weet niet of het een het ander kan vervangen, maar zodra ik Wifi in mijn auto zou hebben, denk ik dat ik niet minder dan 95% van de tijd verbonden ben met een Wifi netwerk. Dat zet je wel aan het denken, moet ik nog een duur 4g of over een tijd 5g abonnement hebben, voor de spaarzame momentjes dat je het echt nodig hebt? Ik denk nu nog wel, maar mijn verwachting is dat over 2, 3 jaar de wereld er op dat gebied een stuk anders uit ziet. Wifi is ook steeds meer in ontwikkeling zoals bijvoorbeeld met Multiroom Wifi (Daar schrijf ik binnenkort over). Natuurlijk zit ook de ontwikkeling van het mobiele netwerk niet stil en wordt dat als maar sneller en sneller. Ik ben dan ook reuze benieuwd hoe ons internet er over 3 jaar uit ziet. Wat denk jij?

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons