Amazon Kindle tablet: hoop commotie om niets

De Amazon Kindle tablet komt in november

Een medewerker van Techcrunch heeft de 7 inch Amazon tablet in handen gehad en meer details naar buiten gebracht. Eigenlijk was het al te verwachten, maar de tablet valt zwaar tegen. Sterker nog het is eigenlijk gewoon een e-reader met extra functies. Die ook gelijk beperkt zijn, want je hebt bijvoorbeeld al geen toegang tot de android market. Je kan alleeng gebruik maken van de diensten van Amazon. Voor een e-reader zijn de specificaties redelijk, maar voor een tablet dramatisch. Bijvoorbeeld het capacitief display wat (waarschijnlijk) niet meer dan twee vingers input aan kan, android 2.2 en de single-core processor. Het enige wat redelijk is vind ik, is de prijs 250 dollar. Terwijl dit voor een e-reader dan wel weer aan de hoge kant is.

Kortom als ik ben geen fan van deze tablet. Men had het over de eerste iPad-killer, maar deze tablet zal de iPad nog eens een schampschot toedienen. Mijn hoop is gevestigd op Amazon’s Hollywood tablet. Die begin 2012 uit zal moeten komen. Techcrunch heeft het er trouwens over dat dit een dual-core processor tablet zal worden, in tegenstelling tot eerder geruchten over quad-core.  Kortom Amazon heeft het goed gedaan qua marketing, iedereen heeft het over een tablet die er eigenlijk niet tot doet. Ik kijk meer uit naar bijvoorbeeld de tablet van Medion of een Asus Eee Pad Slider, dan dit.

 


 

Labels:

Trackback van jouw site.

Reacties (2)

 • Avatar

  Sam

  |

  Ik ben juist wel fan van deze aanpak maar ben het niet eens met de vergelijking met de iPad.

  Volgens mij doet Amazon er juist alles aan om niet te gaan concurreren met de iPad maar door eerst met een low end 7 inch machine te komen concurreren ze veel meer met producten als de Playbook en de Flyer.

  Op de Kindle tablet is er overigens wel toegang tot de Amazon App market, een zeer complete markt waar zo’n beetje alle populaire apps wel te verkrijgen zijn, en waar iedere dag 1-2 betaalde apps gratis aangeboden worden.

  Ik heb mijn gedachte (de wat uitgebreidere versie van mijn reactie hierboven) in deze blogpost: , misschien interessant om te lezen en jouw mening over te delen.

  Reply

Laat een reactie achter