Budget tablet niet doen!

Budget tablets zijn een miskoop

Iedereen wil momenteel meeliften op het succes van de iPad. Je kan geen folder meer openslaan en je ziet levensgroot een android tablet voor rond de 100 euro, afgebeeld. Zoals Intertoys, Blokker en Hema, maar er zijn er vast een zeker meer te vinden in de bekende winkelketens. Eigenlijk kan ik maar 1 ding tegen de mensen, die er ook maar aandenken om zo’n tablet te kopen, zeggen: “Doe het niet.”

Deze tablets zijn echt zonde van je geld, vind ik. De meest algemene klachten over deze tablets (en dan scheer ik ze inderdaad allemaal over 1 kam) zijn;

 • Beeldscherm is slecht leesbaar
 • het ´touch´ werkt niet naar behoren
 • De tablet is te langzaam
 • apps werken niet

Bij sommige tablets is het zelf nog niet eens mogelijk om op de android market te komen. Als je een tablet wilt en je hebt niet veel geld te besteden, zou ik toch nog heel even doorsparen.

Ik heb eerder gezegd dat ik de Archos Arnova 10 en ICARUS Bluefire G2, de beste budgettablets vond en dat is het ook, maar ze zijn inmiddels wel verouderd. de opvolger(s) van de Arnova, de G9 tablets zijn weliswaar ongeveer 100 euro duurder, maar nog steeds redelijk geprijsd (circa 250 euro). Deze tablets komen als het mee zit binnen enkele weken op de markt. Ik zou dan ook voor deze tablets gaan als ik echt een tablet zou willen (nodig zou hebben) en ieder tientje belangrijk voor mij is. Ander zou ik toch echt voor ongeveer 150 euro meer voor de nonbudget-tablets gaan. Vanaf 400 euro is er inmiddels echt wel een hoop te krijgen van een Asus Eee Pad Transformer, Acer Iconia, Samsung Galaxy tab tot de iPad.

Hiermee wil ik niet aan de discussie aanwakkeren welke tablet nou de beste tablet van dit moment is (hier doen wij dat wel), maar mensen waarschuwen dat als ze een budgettablet kopen meer de nadelen van een tablet zullen ervaren dan de voordelen!

[ad#google standaar blog ads]

Labels:

Reacties (2)

 • Avatar

  wilco

  |

  en de tablet.
  tom tec ultimate 10.
  is dat wel een goede tablet?

  mvg wilco kreling

  Reply

  • Avatar

   Digimind

   |

   Nee, helaas ook niet..
   dit valt onder de noemer budgettablet

   Reply

Laat een reactie achter