Lancering Asus Transformer Prime in de Escape

Gisteren was de lancering van de Asus Transformer Prime en ik was er bij

Inmiddels is de Asus Transformer Prime in heel Nederland te koop.  Als je hem via een webshop (hebt) besteld zal je hem waarschijnlijk pas ergens volgende week op de deurmat vinden. Ik had gisteren live willen bloggen maar door mijn eigen toedoen is dat helaas niet gelukt, maar ik zal hieronder als nog mijn reisverslag posten.

De lancering van de Asus Transformer Prime

Het was voor het eerst dat ik naar een lancering kon/mocht van een tablet. Mijn verwachting was dat er dan ook meer dan 200 man rond zou lopen op zo’n event. Dat bleek helaas wat minder te zijn (rond de 40 man denk ik), maar goed dat mocht de pret niet drukken natuurlijk. Zoals gewoonlijk te laat, maar nog net op tijd om de productpresentatie te zien. De Escape is een mooie, luxe lokatie met een goede sfeer, die klasse uitstraalt vind ik, dus dat heeft Asus goed uitgekozen. Echter wat ik jammer vond is dat door al deze ‘sfeer’ de verlichting om foto’s en video’s te maken verre van optimaal was.

de productpresentatie:

In de presentatie eigenlijk niets nieuws, wat we nog niet wisten. Ze hebben het over design, de hardware en de software (android 4.0) gehad. Enkele highlights:

[box]

 • 8.3 millimeter dun en hij heeft nanocoating waardoor schoonmaken makkelijker is
 • de Tegra 3 processor voor betere prestaties in het algemeen
 • 3d video’s kijken, 3d gamen is zelfs mogelijk met deze processor
 • Mede door de Tegra 3 een langere batterijduur, met dock beloofd Asus 18 uur
 • Men heeft veel aandacht aan de camera besteed.
 • presentatie android 4.0 niets nieuws voor mij, behalve Wifi Direct. Via het wifi netwerk direct verbinden met een andere computer/tablet in hetzelfde netwerk
 • Lifetime gratis Asus Webstorage (in the cloud opslag) van 8gb bij de Asus Tranformer Prime
[/box]

Het 3d video kijken kan uiteraard wel pas nadat Nvidia daar een juiste player voor gemaakt zou hebben en die is er dus nog niet. Het 3d gamen lieten ze later zien in de Experience rooms, dus daar kom ik  op terug. Wat mij verbaasde dat men veel aandacht gaf aan de camera, ik vraag mij af wie zijn camera echt gebruikt op een tablet? Maar goed je kan het er maar op hebben zitten. Asus dacht zelf dat de Champagne kleur het meeste verkocht gaat worden, maar ik denk dat men toch voor het ‘grijs’ zal gaan. Ik vind het grijs er zakelijker en mooier uit zien. Na afloop werden er nog wat vragen gesteld waar het volgende uit kwam.

 • De losse dock komt voorlopig nog niet.ik kreeg niet de indruk dat Asus van plan was deze uit te gaan brengen
 • de 3G versies komen pas over enkele maanden.
 • GPS ook in de Benelux uit de specificaties gehaald.
 • de unlocktool van Asus komt in februari voor het rooten van de Prime. opmerking van asus hierbij was dat de garantie bij gebruik direct vervalt.
 • de ‘oude’ dock past niet opde Asus Transformer Prime.
 • de Transformer eerste generatie krijgt ook android 4.0 vanaf 12 januari.

Experience rooms

Na de presentatie stelde Asus 3 experience rooms beschikbaar waar zij de Prime in verschillende setting hadden neergezet (in de huiskamer, in een gameroom en op kantoor) Op zich leuk gedaan, maar niet super als je een tablet binnenstebuiten wil keren in goed licht. Maar goed, mijn eerste ervaringen met de Prime waren wel heel postitief. de tablet voelt goed aan en dat vind ik belangrijk. Het materiaal ziet er kwalitatief goed uit en zo voelt het ook. Daarnaast vind ik het design van de tablet strak en helder, het past goed in de ‘overall’ lijn van Asus.  Ik heb hem ook met dock bekeken en wat mij opviel is dat de aansluiting van de Prime veel soepeler is dan zijn voorganger. De dock is dunner dan de voorganger, de dock heeft een plastic achterzijde.

In totaal lagen er denk ik rond de 6 asus transformers Prime in de rooms, waarvan er een of 2 met android 4.0. Na even te hebben gespeeld met android 4.0 op de Prime leek het er op dat android 4.0 in ieder geval heel soepel draait op de Prime. Wat wel raar is natuurlijk dat het op een of andere manier niet gelukt is om android 4.0 direct op de Asus Transformer Prime te krijgen, maar dat je nu pas na 12 januari zelf de update moet uitvoeren. De vraag is ook maar wanneer jij de update op jouw Prime kan instaleren, want het gaat in fases.

3D gaming en Full HD

In een van de experience rooms hadden zij ook een 3D gaming opstelling gemaakt met een beamer. Hier kon je Riptide in 3D Spelen. Ik moet zeggen dat ik wel verbaasd was over wat de tablet aan kon. De 3d prestatie was goed, geen haperingen, vloeiende 3d animatie. Voor dit 3d gamen heb je wel een bril nodig en is het eigenlijk nog niet beschikbaar op de Asus Transformer Prime, maar men wilde laten zien wat er mogelijk was met deze nieuwe processor. 3D is in ieder geval dus gewoon goed bespeelbaar op de tablet, zeker als de games er speciaal voor ontworpen gaan worden, ben ik van mening.  Ze hadden ook een opstelling gemaakt om Full HD video’s te bekijken, maar deze opstelling was binnen enkele minuten afgebroken, omdat iedereen de tablet in zijn handen wilden houden. Ik heb dit dus niet kunnen bekijken, maar Asus vertelde mij dat zij MKV 720p bestanden hadden.

Fotoshot van de Asus Transformer Prime

Uiteraard moest de Transformer Prime onderworpen worden aan een persoonlijke fotoshot, wat in ieder geval niet makkelijk was door de slecht belichting in het pand. Ik moet zeggen dat ze nog redelijk uit de verf zijn gekomen. Helaas had ik ook enkele videoclips gemaakt, maar die zijn door de belichting niet gelukt, in ieder geval zo slecht dat ik deze niet durf te vertonen. Ik verwijs voor een kleine video opname van android 4.0 op de Asus Transformer Prime naar de video van Projectcafe.co. Die video heb ik hieronder gezet.

[ad]

 
Smartcover Asus Transformer Prime

Asus had ook enkele smartcovers neergelegd die als accessoire voor de Prime bedoeld waren. Deze covers vond ik werkelijk oerlelijk en niet passen bij het mooi ontworpen design van de Asus Transformer Prime. Ik was zo ontdaan door deze covers dat ik niet gevraagd heb wat deze covers moeten gaan kosten. De covers zijn in nagenoeg dezelfde kleuren als die van de iPad gemaakt en werken ook door middel van magneetjes, maar als je de smartcover dicht doet gaat de tablet niet automatisch uit. Kortom ik vond de smartcover net als een coltrui bij Doutzen Kroes, ontoepasselijk. Ik heb hier wel een video van gemaakt (donker en niet zo’n goede kwaliteit helaas) die ik nog net durf te vertonen.

[ad]

 

Asus Padfone

Tijdens het event had ik nog een gesprek met een medewerker van Asus over de Padfone. Hij bevestigde dat deze tablet/smartphone inderdaad in februari op de markt zal komen. Echter wisten zij nog niet hoe hij in Nederland op de markt gebracht gaat worden. Asus is in ieder geval voornemens om hem bij de telecomretailers te gaan aanbieden, maar men wist nog niet goed op welke wijze zij dit gingen doen. Mijn verwachting is dat hij met een abonnement aangeboden zal gaan worden, zeker omdat de ‘smartphone’  de hersenen van de Padfone zul zijn. Ik kan mij niet voorstellen dat iemand zo’n apparaat ‘los’  zal kopen.

 

Afterparty en eten

De wereld van PR is nieuw voor mij, maar ik moet zeggen dat het een hele aangename ervaring was. Het eten was super goed geregeld en lekker. Na het eten was er ook nog gelegenheid om wat te praten met de bezoekers en een biertje te drinken met een Ice Cream Sandwich. Ik heb tijdens het event nieuwe mensen ontmoet die ik voor het eerst in levende lijve ontmoette en in ieder geval goede ervaring opgedaan.  Ik was voornemens om direct te bloggen op dit event, maar dat is er niet van gekomen, mede door de slechte internetverbinding die ik zelf had. Ik was er vanuit gegaan dat er wel een wifi-verbinding door Asus was geregeld, maar dat bleek niet zo te zijn. Wat ik overigens heel apart vind voor een event waar een tablet word gelanceerd. De tablets zelf waren namelijk ook niet op internet aangesloten en volgens mij is een tablet zonder internet net zoiets als alcoholvrij bier.

 

 

De Asus Transformer is te koop bij de volgende webshops:

[table id=40 /]

Labels:,

Trackback van jouw site.

Reacties (3)

Laat een reactie achter