Mysterieuze Asus 7 inch tablet is de Memo 370T en kost maar 249 dollar

De Asus presenteerd twee Memo Pads op de CES 2012

De eerste Memo pad, de ME171, is een dualcore 7 inch tablet met specificaties die voor mij op een 1ste generatie tablet zouden kunnen zitten.

7-inch WXGA (1,280 x 800) IPS capacitive touchpanel, a 1.2GHz dual-core Qualcomm 8260 processor, a gigabyte of memory, 16GB / 32GB of storage, 802.11b/g/n WiFi, Bluetooth 2.1+EDR, a 1.2 megapixel front / 5 megapixel rear camera (with 1080p recording), an A-GPS sensor, gyroscope, proximity sensor and a micro-USB port

Op de CES draaide deze tablet op android 4.0. Over de lancering van deze tablet werd gezegd dat hij het 2de kwartaal in Amerika word verwacht, echter de prijs is nog niet bekend. Echter later die dag werd er door Nvidia nog een andere tablet van Asus gepresenteerd. Dit is de ‘mysterie’ tablet waar eerder al geruchten over gingen. Deze tablet heeft nu een naam gekrijgen de Memo 370T pad.Het is een 7 inch tablet met android 4.0 en met de Tegra 3 processor van Nvidia. Daarnaast werd er een prijskaartje aangehangen van 249 dollar. En dit is uitzonderlijk. Tot op heden is er nog nooit een Tegra 3 tablet gepresenteerd voor een gelijkwaardige prijs. Dit zou weleens een voorzet kunnen zijn van een enorme prijsdaling voor tablets. Er is niets bekend over wanneer deze tablet op de markt zou komen en wat zijn verdere specificaties zijn, maar dit beloofd veel goeds. Dit combineert een ‘high end’ processor met een budgetprijs en dat is een ontwikkeling die ik graag zie.

NOTE: Slashgear verwacht deze tablet in het eerste kwartaal van 2012, maar er staat niet waar zij dit op baseren.

Wat is mij overigens wel gelijk afvraag is wie er dan nog een Memo pad ME171 zou kopen? Als je voor 249 dollar een soortgelijke tablet hebt met een Tegra 3 processor. Of ze moeten de Memo ME171 nog goedkoper maken of de releasedatum van de Memo 370T heel ver weg zetten. Ik hoop het eerste.

[ad]

De Memo Pad ME171

De Memo Pad 370T

bronnen: Engadget en Slashgear

Labels:,

Trackback van jouw site.

Reacties (1)

  • Yarvik GoTab Exxa met android 4.0 | Digimind

    |

    […] De specifiacties van de tablet zijn voldoende om android 4.0 te draaien en qua aansluitingen zit het ook wel goed. Je krijgt een microSD, microHDMI en MicroUSB (2x). MicroSD kaarten tot 32gb worden geaccepteerd, er ziet overigens 8 gb geheugen in de tablet.  Hij weegt 655 gram, wat netjes is en heeft een  Capacitive 9.7 inch beeldscherm met een resolutie van 1024X768 pixels. Ben je nieuwsgierig geworden naar de tablet? Kijk even naar de onderstaande video van Yarvik.  Persoonlijk zou ik nog even wachten met het aanschaffen van zo’n tablet, want Asus binnenkort met de Memo 370T en dat beloofd heel wat te worden voor een prijs van 250 euro, zie deze post. […]

    Reply

Laat een reactie achter