Wat bestuur ik met de ipad?

Gebruik je ipad als remote voor verschillende doeleinden

Zie hier een overzicht van wat je kan besturen met je ipad.

Dat de iPad onbeperkte mogelijkheden heeft, zal uit deze post blijken. Zie hier een overzicht van apps die je kan gebruiken om je ipad te besturen of om met je ipad bijvoorbeeld je computer te besturen. Van het besturen van je laptop tot het afspelen van muziek. Hebben we iOS 5 eigenlijk wel nodig? (dit is geen vraag, want we weten allemaal het antwoord al). Laten we beginnen bij:

Remote Mouse

Met deze app is het mogelijk om je iPad als draadloze muis en keyboard te gebruiken voor bijvoorbeeld je laptop of pc. In de gratis versie mag je alleen de muis-optie gebruiken en als je ook een draadloos toetsenbord wilt zal je hem moeten kopen. Je kan in-app de volledige versie aankopen als je dat wilt.

Download Remote Mouse gratis in itunes

 

Splashtop

Deze hebben we al een paar keer besproken. Maar blijft een geweldige app. Met Splashtop kan je de volledige besturing van jouw pc of laptop overnemen.

Download Splashtop nu voor 7,99 euro in itunes (normaal 19,99 euro)

 

 

Displaylink

Met Displaylink kan je jouw ipad als verlengde van je beeldscherm gebruiken. Hij word dus het tweede scherm voor je laptop of pc. Zet hem naast je pc en het werkt als een trein.

Download Displaylink gratis in itunes

 

Airvideo

Airvideo streamt al jouw video’s vanaf je pc of laptop naar jouw iPad. Hij speelt nagenoeg alles af en het werkt perfect. Programmatje downloaden op je pc en de app op je ipad en streamen maar. Er is ook een app voor de iPhone waarmee je ook de video’s naar je iPhone kan streamen. Er is ook een gratis versie met wat beperktere opties.

Download Air video 2,39 euro in itunes

 

W-streamer

W-streamer doet hetzelfde als air video, maar dan met je muziek. Je kan hiermee al jouw muziek streamen vanaf jouw pc naar je iPad. Wijs de mappen aan die je wilt streamen en het werk. Vervolgens kan je muziek luisteren op je iPad zonder dat je dit allemaal daadwerkelijk op je iPad moet zetten.

Download W-streamer voor 0.79 euro in itunes

 

Remote

Met Remote kan je itunes op je pc of laptop via jouw iPad besturen. Meer of minder is het niet. Hij heeft ook nog wat opties voor Apple Tv, maar er zijn maar weinig mensen in  Nederland die dat hebben.

Download Remote gratis in itunes

 

 

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Reacties (2)

 • Avatar

  Patrick

  |

  Mocha rdp is ook een mooie app. Daarmee kun je je pc ook besturen. En is gratis!

  Reply

  • Avatar

   Anoniem

   |

   Ik zal hem eens opzoeken… Bedankt voor de tip

   Reply

Laat een reactie achter