De nieuwe iPad (iPad 3) geintroduceerd

Een samenvatting van wat er nieuw is aan de iPad

Vanavond was het dan eindelijk zover Apple heeft de nieuwe iPad gelanceerd. Over de naam is men nog niet echt duidelijk. Hij is gepresenteerd als “the new iPad” en niet als de iPad 3 of iPad HD. Dit had in ieder geval niemand verwacht. Inmiddels is de nieuwe website van Apple online waar de nieuwe iPad ook wordt getoond als ‘ The New iPad’.

Het Retina display

De iPad 3 (zo noem ik hem nog even voor het gemak) heeft een 9.7 inch IPS Retina display met een resolutie van 2048 x 1536 pixels. Dit is hoger en dus genoeg voor Full HD 1080p. Dit display was verwacht en dus ook gepresenteerd, De resolutie is 4x scherper dan de iPad 2. Apple heeft hiervoor een nieuwe technologie gebruikt. Die in de video hieronder word uitgelegd. Het voordeel van dit is natuurlijk dat alles scherper op het display zal zijn, maar ik ben ook benieuwd wat het met de huidige apps gaat doen. Omdat het dubbele cijfers zijn zou het makkelijk moeten zijn om de apps naar deze resolutie om te zetten, maar wat zal dit doen met apps die niet zijn omgezet. Zouden ze dan gewoon weergegeven worden zoals op de iPad 2 of in een kleiner venster. Dit is nog even afwachten.

Met dit display zou je flink kunnen inzoomen in afbeeldingen en zou het boek lezen op de iPad als een echt boek lezen moeten zijn.

[ad]

De A5X processor

Veel mensen haddden gehoopt op de A6 quad-core processor. Echter is het een iets mindere processor geworden de A5x dual core processor. Echter staat de X voor quad-core grafische prestaties. Dit is uiteraard nodig om het Retina display goed te laten werken. Apple claimt dat deze processor 2x sneller is dan de huidige iPad 2 en 4x sneller dan de Tegra 3 quad-core processor. Ik verwacht dat we de komende tijd genoeg benchmarktesten zullen zien die dit gaan aantonen of ontkrachten.

De Camera

Hier hoopt iedereen altijd op het beste van het beste. De nieuwe iPad is voorzien van een 5 megapixel iSight camera. Dit is nou niet heel erg spectaculaire, maar in ieder geval beter dan de iPad 2, waar veel mensen de foto’s dramatisch van vonden. Ik zelf gebruik een camera op een tablet amper, maar voor mensen die dit wel graag doen is dit in ieder geval een verbetering, maar het had beter gekund. Het is wel mogelijk om Full HD 1080p te filmen.

Het Design van de iPad 3

Qua uiterlijk is de iPad 3 nauwelijks verandert ten opzicht van de iPad 2. Hij is zelfs wat dikker en zwaarder. Hij is 9.4 mm dik en weegt 662 gram. Dit is natuurlijk wel jammer, want hoe dunner hoe beter. Deze ‘ ruimte’  was nodig om het Retina display in te bouwen. Hij zal in het zwart en in het wit verkrijgbaar zijn.

De Keynote zelf en iPad reclame

Ga naar de website van Apple zelf om de volledige Keynote te bekijken. Hij duurt zo’n 80 minuten en hij begint uiteraard met cijfers, daarna de nieuwe Apple TV en daarna gaat het over ‘ the new iPad’ . Zie de commercial hieronder:

[ad]

Labels:

Trackback van jouw site.

Reacties (1)

Laat een reactie achter