leap motion

Bestuur je computer met gebaren

de LEAP motion komt bijna op de markt

de LEAP Motion maakt het mogelijk om je computer te besturen met gebaren. De LEAP motion is al heel lang in de maak, maar op 22 juli zal hij worden verscheept. Ik heb hem afgelopen weekend met eigen ogen in actie mogen zien, ge-wel-dig!

Voor degene die niet weten wat de LEAP motion is: Het is een klein apparaat wat je voor jouw display zet en waarmee je door middel van gebaren jouw computer mee kan bedienen. Eigenlijk een soort Kinect (Microsoft) maar dan beter en beschikbaar voor iedere soort computer, windows en Mac. Ik was afgelopen weekend bij de brightday waar er een pitch was van een Nederlandse ontwikkelaar die de LEAP inmiddels al enige tijd in handen had. Zij hadden wel een prototype, maar die kon in principe hetzelfde. Tijdens de pitch werd ik nog enthousiaster van de LEAP. Het is werkelijk een geweldig apparaatje voor maar 80 dollar en dat is niets voor zo’n gadget. De ontwikkelaar wist zelfs te vertellen dat NASA inmiddels de LEAP ook gebruikt voor het besturen van robots. We kunnen de LEAPmotion dus wel revolutionaire noemen wat mij betreft.

Helaas moeten we wel al enige tijd wachten op de LEAP, maar ik kreeg onlangs nog een mailtje van de ontwikkelaars dat hij toch echt op 22 juli dit jaar verscheept gaat worden. Tijdens de pitch bleek dat Windows 8 gebruikers geluk hebben, want de besturing met de LEAP is gelijk mogelijk met WIndows 8. Zie de demo video daarvan hieronder. Eigenaren van een Mac zullen nog even moeten wachten op deze feature, want kennelijk werkt de LEAP daarmee alleen nog met software wat er speciaal voorgeschreven is, dat zal in houden dat je bijvoorbeeld Safari er nog niet mee zou kunnen besturen. Toch mag dat voor mij de pret niet drukken. Uiteraard heb ik de LEAP motion lang geleden al besteld en kan ik haast niet wachten tot het 22 juli is. Door de presentatie van afgelopen weekend ben ik weer even herinnert aan dit apparaat!

Als je de LEAPmotion wil bestellen dan kan dat via hun eigen website.

[ad]

 

 

Labels:,

Trackback van jouw site.

Reacties (1)

  • Eerste dag voor Nederlandse 'Nerds' »

    |

    […] Onder andere kwam de appmachine, de LEAP en de Google Glasses langs. Ik zal de appmachine en de LEAPmotion apart omschrijven. Helaas ben ik bij de Google Glasses hands-on niet aanwezig geweest, want dat was […]

    Reply

Laat een reactie achter