brightday banner

Eerste dag voor Nederlandse ‘Nerds’

Een klein event wat weleens een grote jongen kan worden

Afgelopen zaterdag was ik op de #brightday in Amsterdam in het pakhuis de Zwijger. Bright geeft zelf aan dat er zo’n 700 bezoekers zijn geweest. En daarom is het natuurlijk een klein event, maar ik zie de potentie wel. Nederland heeft niet echt een CES of een MWC, maar Nederlanders zijn gadgetfreaks en een beurs voor gadgets zou zeker op zijn plaats zijn in ons innovatief landje. Brightday kan zeker een event worden met duizende bezoekers, maar dan zal het zich wel moeten doorontwikkelen. 

Ik en een aantal andere bloggers werden vlakvoor de opening vriendelijk ontvangen door Erwin van der Zande. Uiteraard enthousiast over hun event en een tikkeltje zenuwachtig, wat zich uitdrukte in wat vergeetachtigheid. Daarna zijn we rondgeleid door de 5 etages van het pakhuis waar op iedere verdieping wat te zien was op gebied van gadget of technologie. Opvallend vond ik dat de grote namen zoals Sony en Asus hier ook stonden en met hun pronkstukken tentoongesteld stonden. Dat betekend dus wel wat. Daarnaast stonden er nog verschillende ’tentjes’ van Blackberry, Ultimaker (3d printing) en hebben verschillende studenten een plek gehad om hun afstudeerproject te tonen. Daarnaast was er op de 5de verdieping nog een movie-room met ‘nerd-films’ en de grote zaal waar de uitpakpartij werd gegeven en verschillende interessante pitches voorbij kwamen. Onder andere kwam de appmachine, de LEAP en de Google Glasses langs. Ik zal de appmachine en de LEAPmotion apart omschrijven. Helaas ben ik bij de Google Glasses hands-on niet aanwezig geweest, want dat was aan het einde van de dag.

De Google Glasses waren eigenlijk wel het hoogtepunt qua verrassingen, want die werden op het laatste moment ingevlogen. De Glasses waren meegekomen met Tim Stevens, hoofdredacteur van Engadget, wat natuurlijk ubervet is dat hij op dit event was. Daarnaast waren de 4K televisies van Sony ook zeer indrukwekkend zeker met hun NFC technologie, ook dit zal ik even apart beschrijven.

Uitpakpartij

De uitpakparty werd door Davids, die bekend is van de online reviews voor Bright. Hij deed dit op een leuke manier en loodste het publiek langs alle technieken van de laatste tijd en interessante producten. Voor mij was de leukste en interessante gadget die hij presenteerde een stel bluetooth handschoenen waarmee je kon bellen. Toch deed hij dit leuk en had hij wel wat dingetjes die ik nog niet eerder had gezien, maar overall waren het wel producten die ik al eerder had gezien, zoals de Sandwichbike.

Brightday was voor mij zeker een geslaagde dag en met alle techniek die voorbij kwam ook leuk om mee te maken. Echter is mijn kritische noot wel dat Bright er voor moet gaan zorgen dat er meer innovatie op hun volgende Brightday komt. Hiermee bedoel ik dat alles wat op deze beurs stond of tijdens de uitpakparty werd getoond eigenlijk al bekende technieken of apparaten waren. Ik had dit allemaal al voorbij zien komen op internet en daardoor is het wow-effect wel een beetje weg. Ik snap dat zij nu als opvulling voor de ruimtes afstudeerprojecten een plek hebben gegeven, maar hier zaten niet allemaal even interessante dingen bij. Een spel met botsende autootjes met gebruik van de beamer was het hoogtepunt hiervan. Het dieptepunt voor mij was een soort van lopend prototype marsmannetje, zonder een doel, waarop je kind kan zitten. Zoals ik het begreep waren ook deze projecten al ergens op een beurs getoond, dus ook niet nieuw. Hoe cool zou het zijn als men speciaal naar de Brightday komt omdat daar dingen worden getoond die nog nergens anders getoond zijn, zoals de Google Glasses die in Nederland nog niet aan het publiek getoond waren.

Ik ben er van overtuigd dat Bright bij de volgende edite meer grote namen of nieuwere projecten kan strikken, waardoor de Brightday 2 nog interessanter wordt. Ik ben benieuwd naar de volgende edite die als het goed is aan het einde van dit jaar zal worden gehouden.

[ad]

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter