sony 4k NFC

Sony televisies werken met NFC

Heel simpel jouw smartphone scherm delen met je televisie van Sony

De NFC toepassing die Sony op hun Bravia televisie series heeft toegepast, vind ik super. Ik heb afgelopen weekend een demo gezien op de Brightday en ben sindsdien verkocht. Daarnaast vroeg ik mij nog steeds af wat we nou eigenlijk met NFC moesten, naar het betalen met NFC in de toekomst. De toepassing van Sony is volgens mij iets waar NFC voor bedoeld is en ook meerwaarde heeft.

NFC is een term die we de laatste tijd vaak horen en inmiddels weten veel mensen ook wel wat het betekent. Het is een nieuwe communicatie mogelijkheid op de nieuwste telefoons. Je kan door middel van het dichtbij elkaar houden van twee apparaten data uitwisselen. Sony doet dit dus met hun nieuwe serie BRAVIA tv’s. Op de Brightday stonden twee enorme 4K tv’s die al imponerend genoeg waren. Hier werd mij uitgelegd hoe het verbinden met NFC werkt. Je houd je smartphone tegen de meegeleverde afstandsbediening aan (je kan het alleen doen met deze afstandsbediening en niet met de tv zelf). Vervolgens wordt er een verbinding gemaakt met jouw smartphone en de tv. De tv stopt dan waar hij mee bezig is en neemt het display van jouw smartphone over, waardoor je dit dus geprojecteerd ziet op de TV.

Verrassend genoeg werd dit niet in (te) lage resolutie getoond, waardoor het er niet meer uit zag. De tv deed dit automatisch upscalen. Vervolgens heb ik wat video’s (mp4 en youtube) afgespeeld en wat muziek geluisterd op deze manier. Ook dit viel mij reuze mee, qua beeldkwaliteit. Natuurlijk is de tv wel afhankelijk van de kwaliteit van de video of MP3 die wordt afgespeeld, maar toch ondanks dat waren de beelden prima te bekijken Ze noemen deze techniek overigens one-touch-mirroring. Je kan ook gewoon de apps afspelen die je op jouw telefoon hebt staan, dit zie je namelijk gewoon op de tv. Je moet er wel rekening meehouden dat er iets van vertraging in zit, dus ik denk dat gamen op deze manier niet heel handig is.

De Sony medewerker wist mij te vertellen dat alle nieuwe Bravia’s deze techniek gaan ondersteunen. Daarnaast vertelde hij dat dit werkt met een hele hoop Sony Xperia smartphone waaronder uiteraard de Experia Z. Met andere merken werkte het niet niet zei hij, behalve met de Samsung S3 en S4. Deze hebben beide NFC en ondersteunen display-mirroring, iets wat kennelijk niet alle NFC toestellen automatisch doen.

Zie hieronder nog even een kort introductie filmpje van de one-touch-mirroring met de Xperia Z. Meer weten over de Sony 4K tv’s? check hier..

[ad]

 

 

 

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Reacties (1)

  • Eerste dag voor Nederlandse 'Nerds' »

    |

    […] hoofdredacteur van Engadget, wat natuurlijk ubervet is dat hij op dit event was. Daarnaast waren de 4K televisies van Sony ook zeer indrukwekkend zeker met hun NFC technologie, ook dit zal ik even apart […]

    Reply

Laat een reactie achter