app lamp kleuren

AppLamp: Lampen bedienen met je smartphone

Applamp Review van de wifi LED lampen

Living colors in je huiskamer is natuurlijk gaaf, nog gaver is als je deze lampen dan weer kan besturen met je smartphone. Applamp.nl is een alternatief voor de duurdere pakketten zoals de Phillips Hue. In deze review kan je lezen wat mijn ervaringen zijn met de lampen van Applamp en wat ik er van vind.

Applamp: Mijn ervaring

Inmiddels heb ik de lampen ongeveer 1 week geïnstalleerd in mijn huis en ik ben over het algemeen aardig tevreden over de kwaliteit. Zeker omdat het ongeveer de helft goedkoper is dan bijvoorbeeld de Phillips Hue (die kost 199,- voor 3 lampjes). de wifi lampen van Applamp kunnen op 2 manieren worden bediend. Namelijk met een fysieke afstandsbediening en met een gratis app op je smartphone (android en iOS). Je kan dan vervolgens van alles instellen. Ze maken alleen wel verschil tussen Full color lampen en Dual White. In de praktijk houdt dat in dat je voor jouw ‘witte’ lampen een afstandsbediening nodig hebt en voor je ‘gekleurd’ licht weer een andere. Op zich vond ik dat wel een minpunt, want ik ben die dingen altijd kwijt. Gelukkig is daar dan de app. In de app zitten namelijk alle twee deze soorten lampen verwerkt. Je hebt dus maar 1 app nodig. Het spreekt voor zich dat ik de app meer heb gebruikt dan de afstandsbedieningen, want of die was ik kwijt of ik was te lui om te lopen.full color lampenafstandsbediening lampen

Installeren van de LED lampen

Dan kom ik gelijk op de 3 manieren van installeren van de lampen. Als je een startkit neemt dan krijg je er gelijk een wifi box bij. Deze box zorgt er voor dat je lampen verbinding krijgen met je afstandsbediening of app. Het is plug N Play, dus eigenlijk heb je binnen 2 seconden een verbinding gemaakt en kan je simpelweg aan de slag met je lampen. Het nadeel van deze manier van installeren is dat er geen beveiliging op zit, wat natuurlijk niet handig is. Je heb dan de optie om een apart wifi netwerkje op te zetten waar je de lampen op aan sluit. Het voordeel hiervan is dat het beveiligd is, maar het nadeel is dat je moet switchen tussen je thuisnetwerk en die netwerkje als je de lampen wilt bedienen. Dit zijn dus weer extra stappen.

wifi box lam penDe laatste manier van installeren is de meest geavanceerde manier. Hierdoor zorg je er voor dat de lampen een onderdeel van je thuisnetwerk worden, zodat je niet meer hoeft te switchen tussen twee netwerken op je telefoon. Ik moet eerlijk zeggen dat dit niet heel eenvoudig is. Uiteraard moet je goed het boekje lezen en wel verstand hebben van netwerken, IP-adressen en gateways. Mij is het wel gelukt maar ik weet zeker dat een groot aantal mensen hier moeite mee zal hebben. Ik heb daarom ook een tijdje de lampen getest met optie 2. Mijn conclusie: Het beste is natuurlijk om optie 3 te installeren, want dan hoef je de minste handelingen te doen om je lampen te bedienen. Optie 2 is ook prima te doen. Helaas moet je dan wel van wifi-netwerk wisselen als je jouw lampen wilt bedienen, maar dat is maar 1 handeling meer en gelukkig hoef je daar nog steeds niet de bank voor af en het is veilig.

Kwaliteit lampen

Nou ben ik geen lampen-expert maar ik kan je wel vertellen wat ik van de kwaliteit vind van de lampen van Applamp. Ik vind de Full Color lamp goed werken. Hij kan in iedere kleur die je wilt veranderen en dat werkt ook redelijk snel (er zit wel iets vertraging in). De lamp kan je ook instellen qua lichtsterkte. hij kan flink gedimd worden. Hij had alleen wel wat feller gemogen op maximale sterkte, maar hij geeft voldoende licht om een goede sfeer te creeeren in je huis. Ik had 1 Full Color lamp en dat was nagenoeg al voldoende voor mijn woonkamer (ik schat dat die ongeveer 25 vierkante meter is. Voor het mooie zou er twee lampen een mooier effect hebben.

Dual white lampen

De Dual white lampen vond ik ook verrassend goed werken. Meestal is LED verlichting vrij ‘wit’ en te fel. Doordat je deze lampen kan instellen qua kleur (van wit naar ‘geler’) en de sterkte zelf kan bepalen, kan je er een goede sfeer mee creëren, wat ik vaak lastig vind met LEDlampen. Het voordeel van de Dual White lampen is dat je deze in groepen kan instellen. Je kan dus bijvoorbeeld 2 groepen aanmaken met 3 lampen, zodat je in 1 keer je hele woonkamer kan verlichten of je slaapkamer.

uitleg afstandsbediening

Mijn conclusie

Ondanks dat ik bijvoorbeeld Phillips Hue nog niet heb gereviewd durf ik wel te stellen dat ik Applamp een goed alternatief is. Het is sowieso goedkoper en werkt prima. De kwaliteit van het licht is voor mij ook goed, tot ruimvoldoende. Als ik een paar kritische noten wil geven, dan is de installatie niet voor iedereen even makkelijk is (met name optie 3) en geen afstandsbediening voor de Full Color en Dual White color in 1. Door de simpele maar goede app worden de afstandsbedieningen overbodig en heb je een leuke gadget in huis voor niet al te veel geld.

Bestellen van de Applamp

Je kan een startkit Full Color bestellen vanaf 64,95 euro. Hiervoor krijg je dan 1 Full Color lamp, de afstandsbediening en de Wifi Box. Als je dan nog meer Full Color lampen wilt, dan kan dat. Deze kosten 24,95 euro per stuk.

Je kan ook een startkit Dual White bestellen voor 64,95 euro. Hiervoor krijg je dan 2 Dual White lampen, de afstandsbediening en de Wifi box. Ook hier kan je losse lampen voor bestellen.

 

app lamp kleuren

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Nathan Okkerse

Ik ben Nathan. Ik schrijf over wat ik tegen kom online, zelf ontdek of gewoon leuk vind. Voornamelijk games, Apple, tips en tricks en andere digidingen.

Reacties (3)

Laat een reactie achter

Heeft u vragen over digimind.nl? Wilt u adverteren? Wilt u dat wij uw product testen? Wilt u een link ruilen? Stuur ons een email
Simple Share Buttons