Acer Iconia tab A510 op de CES 2012, snapt u het nog?

Acer Iconia A510, A200 en A700 wat is nou wat?

De afgelopen dagen zijn er echt in sneltreinvaart enorm veel tablets aangekondigd, getoond of gepiekviewd. Ik kan mij voorstellen dat u de draad een beetje kwijt bent. Heel simpel uitgelegd is dat alle huidige  ‘high end’ tablets momenteel een dual-core processor hebben en draaien op android honeycomb (android 3.1 of 3.2). Na genoeg alle tablets die aangekondigd worden hebben een nieuwe processor, namelijk de Tegra 3  quad-core processor en gaan (of draaien al) op android Ice Cream Sandwich (android 4.0 +). De nieuwe processor levert betere prestaties, dus sneller, mooier en scherper. Android 4.0 is eindelijk het eerste volwassen besturingssysteem van android voor tablets. Nagenoeg ieder merk is bezig met hun Tegra 3 processor tablet. Asus is de eerste met hun Transformer Prime. Maargoed terug naar Acer.

De Tablets van Acer

De Acer Iconia tab A500 en A100 zijn in Nederland uitgekomen in 2011. De A500 is een 10.1 inch tablet en de A100 een 7 inch tablet. Enkele weken geleden werd de Acer Iconia  A200 al gelanceerd in andere landen. Deze tablet lijkt qua specificaties redelijk op de A500, want deze heeft ook een tegra 2 dualcore processor aan boord, maar wel iets betere specificaties. Bovendien is er beloofd dat deze tablet ook de update naar android 4.0 krijgt.

Tevens werd de Acer Iconia A700 geprestenteerd op de CES 2012. Dit is een 10 inch tablet met een Tegra 3 processor en FullHD resolutie 1925 x 1200. Vandaag kwam er nieuws naar buiten vanaf de CES dat de Acer Iconia A510 ook te vinden was op de CES (zie video onderaan deze post). Dit is ook een 10 inch tablet met de Tegra 3 processor maar met mindere resolutie dan de A700.   Maar het interessantste voor ons consumenten is toch altijd, wanneer komt de tablet in Nederland?

de Acer A510

Wanneer zijn de Acer Iconia A200, A700 en A510 te koop in Nederland?

Ik heb contact gezocht met Acer Europa om te kijken wat zij mij konden vertellen. Zij vertelden mij het volgende over de lanceringen van de tablets in Nederland:

  • Acer Iconia A200 deze tablet komt begin februari op de markt. Die de verkoop zal de update naar Ice Cream Sandwich direct beschikbaar moeten zijn. Echter zal deze update wel gewoon ‘over air’ automatisch worden gedaan.
  • Acer Iconia A510 deze tablet rond april/mei op de markt komen.
  • Acer Iconia A700 deze tablet zal de tweede helft van april beschikbaar zijn.
Bij de laatste maakt Acer wel de opmerking “zoals deze nu bekend is“. Dit doet mij vermoeden dat de A700 dus nog een andere naam krijgt 🙂 Tevens noemen zij de A510 de opvolger van de A500.  Zie hier nog even de piekview video van de Acer Iconia A510
[ad]
[box] [/box]

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Reacties (4)

Laat een reactie achter