Windows Store Amsterdam

Event: De Windows Store in Amsterdam

Windows RT, Windows 8, prijzen, apparaten het wordt er niet duidelijker op

Ik ben vandaag in de Windows Store in Amsterdam geweest. Midden op de Kalverstraat hebben zij de komende weken een tijdelijke vestiging van een Windows Store, ter promotie van Windows 8..

Deze kleine showroom van Windows 8 apparaten ligt op een perfecte lokatie als je veel mensen wilt bereiken, midden op de Kalverstraat. Het is geen daadwerkelijke winkel, je kan er namelijk niets kopen. Het is puur voor de consument om ervaring te krijgen met Windows 8. Microsoft heeft personeel opgeleid die de mensen zou moeten overtuigen van Windows  8. Vandaag mocht ik samen met andere pers even een kijkje nemen in de winkel en alvast aan de slag met Windows 8 apparaten.

om gelijk met de deur in huis te vallen, er was helaas geen Surface Tablet van Microsoft aanwezig. Verschillende mensen van Microsoft, die ik sprak vandaag, gaven aan dat de Surface nog niet naar Nederland komt. Het is ook nog niet bekend wanneer hij dan wel komt. Zij gaven aan dat zij dit ook pas 3 dagen van te voren zullen horen. Microsoft international heeft kennelijk besloten om Nederland niet als premiere land aan te merken als het gaat om de Surface. Maargoed, ondanks dat lag er toch genoeg spul om mee te spelen. Er lagen verschillende apparaten van verschillende merken. Dell, Asus, Samsung, Acer en Sony onder andere. Ik zal hieronder kort bespreken wat ik van de apparaten vond die ik handen heb gehad. Wat opviel was dat er alleen maar Windows 8 tablets, laptops en all-in-1 pc’s stonden. De apparaten verschilde wel qua looks en feels. Er stond bijvoorbeeld een Acer Aspire S7, een ultrabook die superdun was en een touchscreen had. Dit vond ik wel een van de mooiste producten aanwezig in de Store. Er stond ook een  Sony Viao Tap 20, een 20 inch touchscreen. Qua design sprong deze er wat mij betreft ook uit. Daarnaast voelde sommige tablets, zoals de Acer W510 en de Samsung Ativ Tab toch als mindere kwaliteit aan. In ieder geval op het eerste gevoel.

Nadat ik had gevraagd waar de Windows RT apparaten waren, kwam daar een Asus Vivo Tab RT te voorschijn, vers van(voor) de pers! (lees hier een artikel over de prijs van de Vivo Tab RT). Ook deze tablet was even interessant om mee te spelen. Om te beginnen heeft deze Vivo Tab RT in ieder geval hetzelfde kwaliteitsgevoel als de Asus Transformer versies (uitzondering TF300). Ik besef me dat ik veel over ‘gevoel’ schrijf, maar dat is toch belangrijk bij je eerste ervaring met een nieuw besturingssysteem en apparaat. Alles moet gelijk kloppen, want anders verliest het je interesse.

Windows 8

Ik had al wat gespeeld met Windows 8 in de Beta fase, dus het was mij niet helemaal onbekend. Ik zelf ben echt fan van de tiles (de vierkantjes) en vind dat Windows 8 een beter look en feel heeft gekregen en op zich zeker wel tablet ready is. Ik vind de meest foefjes en trucjes die er in zitten handig en functioneel, maar ik besef me wel gelijk dat dat niet voor iedereen zal gelden. Het is ten slotte een compleet nieuwe manier van navigatie door Windows heen. Ik kan mij zo voorstellen dat mijn ouders zeker een lesje Windows 8 nodig hebben voordat zij het een beetje door hebben hoe het werkt.

Windows RT of Windows 8?

Je zal een keuze moeten maken welke versie Windows 8 je wilt. Dan stel je al gauw de vraag Windows 8 of Windows RT? Dit is kennelijk toch een vraag die niet zo makkelijk te beantwoorden is, want eigenlijk heb ik daar vandaag geen antwoord op gekregen. Ik zie wel de voordelen van Windows8 ten opzichte van Windows RT. Je kan er namelijk .exe bestanden op installeren. Windows RT zou daar in tegen goedkoper en zuiniger moeten zijn. Echter als je naar de prijzen kijkt dan zie je dat het weinig gescheeld of soms zelfs helemaal niets. Als je de Asus Vivo RT en Vivo Smart neemt bijvoorbeeld. Beide tablets gaan 499 euro kosten, terwijl de ene op Windows RT en de andere Windows 8 draait. Als ik aan een medewerker vroeg waarom ik dan een RT versie zou moeten kopen. Kreeg ik het antwoord als je geen .exe bestanden wil installeren. Oke, maar nu weet ik nog niet hoe ik mijn moeder uitleg wat beter is 🙂

In ieder geval vond ik het een leuke dag en heb ik alvast een preview gezien van apparaten met Windows 8. Ik denk dat de fabrikanten met steeds betere en interessante apparaten komen en dat belooft dus wat voor de toekomst. Wat betreft Windows 8, denk ik dat het een kwestie van tijd is en hoop ik oprecht dat het gaat slagen, zodat Apple eindelijk goede concurrentie krijgt op de tabletmarkt, maar eigenlijk boort Microsoft met Windows 8 een nieuw segment aan. De tabtop een kruising tussen laptops en tablets, notebooks met touchscreen. Ik denk dat op die plek in de markt nog wel ruimte is. ” Best Of both Worlds” , maar dan moet iedereen er wel een beetje in geloven.

Zie hieronder mijn foto’s van vandaag:

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Reacties (1)

Laat een reactie achter